У Запоріжжі відбулася прес-конференція потерпілих від банди «Тучи»

745
0

22 серпня у Запоріжжі відбулася прес-конференція з мелітопольцями, які за їх словами постраждали від нападів групи так званого «Тучі», підозрюваного в бандитизмі.

У середу в Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області відбулася прес-конференція Дмитра Бірзулова та Сергія Маменка. Вони, за їх словами, постраждали від нападів групи Артура Горобця, відомого як «Туча» і підозрюваного в бандитизмі, повідомляє Actual.Today.

Дмитро Бірзулов – мелітопольський підприємець, у якого злочинці вимагали гроші за «кришу». За словами постраждалого, вони напали на нього 30 квітня в магазині, який знаходиться серед міста на проспекті Богдана Хмельницького.

Четверо невідомих побили підприємця та запропонували свій захист від інших кримінальних елементів – звісно ж не безкоштовно. У Бірзулова вимагали гроші, або ж забезпечувати щомісяця п’ятьох людей спортивним одягом.

Чоловік не пішов на «угоду» та написав заяву до поліції. Затримували «Тучу» з посібниками запорізькі поліцейські.

На думку Бірзулова, судове слідство йде необ’єктивно – він, разом з адвокатом, двічі заявляв відвід судді, через те, що той відпустив двох підозрюваних.

За словами потерпілого, через це він знаходиться під загрозою, а прес-конференцію захотів дати у Запоріжжі, бо мелітопольські ЗМІ цю тему ігнорують.

Дмитро Бірзулов заявив, що зараз на нього та інших потерпілих чинять тиск поплічники затриманих злочинців.

Зазначимо, що в деяких мелітопольських ЗМІ з’явилася інформація, що справа проти «Тучі» та його групи сфальсифікована, а речові докази – підкинуті. Зокрема, самого Дмитра Бірзулова звинувачують у погрозах автоматом «чоловікам у спортивних костюмах», яких пізніше затримали як підозрюваних у нападі на самого бізнесмена. У тексті йдеться, що затримані просто стояли на вулиці поруч з магазином.

На прес-конференцію намагалися потрапити адвокати звинувачених, помічник народного депутата та свідок, який дає показання також на боці затриманих.

Сергій Маменко, який також назвав себе потерпілим, заявив, що на нього нападали декілька разів. Один раз у дворі власного будинку невідомі побили його та намагалися затягти у автівку, вимагали гроші та золото. Наступного разу чоловіка все ж викрали, вивезли за місто, там били та намагалися душити.

Бірзулов також додав, що постраждалих набагато більше, але вони бояться писати заяви, бо відчувають загрозу з боку «Тучи». В той же час Маменко заявив, що наразі на нього ніхто тиск не чинить та не погрожує.