Запорізькі ветерани АТО застерігають провокаторів та псевдопатріотів від захоплення храмів

992
0

Запорізькі ветерани АТО застерігають від насильницького захоплення храмів і монастирів в зв’язку з початком процедури надання Автокефалії (Томосу) Україні з боку Константинопольського Патріарха та можливими провокаціями з боку осіб та організацій, зацікавлених у дестабілізації ситуації в державі в цілому та Запорізькому краї.

«Ми – представники Обласної консультативної ради ветеранів АТО, Громадської організації «Запорізька міська організація ветеранів АТО» (ГО «ЗМОВА»), Громадської організації «ЗАПОРОЗЬКА РАДА ВЕТЕРАНІВ АТО» вважаємо неприпустимими будь-які дії (заклики, акції та т.і.) націлені на насильницьке захоплення, пошкодження або знищення культових споруд, які належать або знаходяться в користуванні представників православних конфесій.

Ми звертаємось до правоохоронних органів та органів місцевої влади з вимогою посилити контроль щодо ситуації навколо вказаних культових об’єктів з метою запобігання провокацій , можливих непорозумінь та зіткнень на релігійному підґрунті. Зі свого боку ми готові надати всю можливу допомогу та підтримку.

Ми закликаємо всі патріотичні організації (ветеранів АТО (ООС), волонтерів та ін..) регіону, всіх патріотів України, всіх мешканців нашого краю підтримати нашу ініціативу та докласти всіх зусиль для недопущення дестабілізації ситуації в Запорізькій області», — зазначено у зверненні ветеранів українсько-російської війни.