До акції висадження дерев у парку Яланського долучились і запорізькі депутати

637
0

Запорізькі депутати цими днями взяли участь в організованій активістами акції «Посади дерево в парку Яланського». Близько п’ятдесяти небайдужих запоріжців висадили 30 молодих кленів у парку. Підтримали їх голови фракцій УКРОПу в Запорізькій обласній та міській радах Ярослав Гришин та Михайло Прасол.

«У цьому парку в серпні забудовник Володимир Кальцев та його поплічники, попри протести громади, цинічно вирубали понад 500 дерев. Тут мало не розгорнулося будівництво торгово-розважального центру. Кілька сотень людей та укропівці мітингували під мерією після незаконного знищення зелених насаджень. Обурена громада навіть знесла металевий паркан навколо парку. І сьогодні мешканці й укропівці знову висловили свою позицію – парку в центрі міста бути», – зазначив Ярослав Гришин.

На початку року запорізькі укропівці першими стали на захист парку Яланського від забудови. З весни громадські та партійні активісти цілодобово охороняли цю територію. Укропівці вимагають розслідувати незаконну передачу землі парку в приватні руки та покарати винних.

«Як представник громади Запоріжжя я закликав прокурора області взяти під особистий контроль розслідування справи про незаконну передачу землі парку у приватні руки ТОВ «Ленд Дівелопмент». Десять років тому орендар незаконно заволодів майном громади на 49 років і також незаконно знищив зелені насадження у самісінькому центрі міста. Сьогоднішня акція стала першим кроком громади на шляху до відновлення багатостраждального парку. Містяни показали свою позицію – за зелене Запоріжжя», – наголосив Михайло Прасол.

Відзначимо, на найближчій сесії міськради 28 листопада депутати вчетверте голосуватимуть проект рішення Михайла Прасола «Про встановлення мораторію на забудову земельних ділянок зелених зон і зелених насаджень (парків, скверів тощо) міста Запоріжжя». За словами депутата-укропівця, він подаватиме проект на розгляд сесії, допоки депутати не підтримають важливе для запоріжців рішення.