Батальйони територіальной оборони заступають на варту Запорізького краю

769
0

У Запоріжжі на Майдані Героїв відбулася урочиста церемонія складання присяги військовослужбовцями територіальної оборони на вірність українському народові.
— У зв’язку із введенням воєнного стану маємо наказ розгорнути на території області бригаду територіальної оборони. Кілька сотень років поспіль нас намагалися залишити в ролі меншого брата і нині ми стали незручними, адже більше не згодні підкорятися. Ми маємо право на власну мову, територію та церкву. І це право ми будемо захищати, — підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав життя, захищаючи Україну. Представники релігійних конфесій благословили воїнів та помолилися за мир в Україні.

Присягу на вірність українському народові урочисто склали військовослужбовці бригади територіальної оборони Запорізької області — особовий склад військової частини А7038. У ній буде орієнтовно до 2700 військовослужбовців, шість батальйонів, які дислокуються в містах Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Пологи та Кам’янка-Дніпровська. Після складання військової присяги військовозобов’язані призвані на навчальні збори.

Завдання військовослужбовців територіальної оборони — захист та охорона важливих інфраструктурних та соціальних об’єктів, участь в охороні громадського порядку та патрулюванні вулиць, попередження проникнення диверсійно-розвідувальних груп ворога.

За інформацією департамента комунікацій з громадськістю ЗОДА, основним завданням батальйонів було визначено охорону миру та спокою на територіях базування. З перших днів війни запорізькі військовослужбовці рушили на Схід, брали активну участь у визволенні Донецької та Луганської областей, піднімали синьо-жовті прапори над Слов’янськом, Краматорськом, Лисичанськом, десятками міст та містечок українського Донбасу.

Славний бойовий шлях на Сході України пройшли 23-й та 37-й запорізькі батальйони територіальної оборони. У складі бойових бригад Збройних Сил України наші воїни обороняли Маріуполь, Авдіївку, давали відсіч ворогу біля Талаківки, Новоселівки, Гнутового, звільняли від російських окупантів Павлополь, несли бойову варту на межі з тимчасово окупованим українським Кримом.