В Запорожье появится мурал с изображением украинского полководца

574
0

В Запорожье начались работы над созданием мурала, символизирующего борьбу украинского народа за независимость своей страны.

В центре мурала, расположенного на здании кукольного театра (тыльной стороной выходит на ул. Жуковского — рядом с центральным зданием «машинки»), будет изображен Петр Болбочан.

«У 1918 році війська Петра Болбочана прорвали більшовицькі укріплення на Чонгарі й вирушили на звільнення Криму. Попри суперечливий характер і вимушене залишення завойованих позицій, переможний Кримський похід Запорізької дивізії став справжнім тріумфом українського війська, продемонстрував його здатність до реалізації складних військових операцій, виявив блискучий талант полковника Петра Болбочана, як здібного воєначальника. Основне завдання військової акції було реалізоване: 29 квітня 1918 року, під впливом подій, Чорноморський флот у Севастополі підняв український національний прапор. Керівництво флоту оголосило про своє підпорядкування урядові в Києві», — написал на своей страничке в соцсети Иван Минченко.

Предполагается, что мурал будет выглядеть так.