В області проводиться перевірка системи оповіщення: запоріжців закликають не сіяти паніку

613
0

У всіх містах та районах Запорізької області сьогодні, 5 грудня, відбудеться щорічна комплексна перевірка централізованої регіональної системи оповіщення цивільного захисту регіону з метою визначення її готовності до передачі сигналів цивільної оборони.
Як повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, перевірка буде проводитися з передачею сигналу «Увага всім» з включенням електросирен. Крім цього, передача сигналу відбудеться по радіо FM та телеканалах.
Електросирени будуть увімкнені з 13.50 до 14.00.
Передача повідомлення «Увага всім! Говорить Департамент з питань цивільного захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації. Проводиться технічна перевірка системи оповіщення» відбудеться з 14.00 до 14.10.
Фахівці Департаменту звертаються до жителів та гостей області з наполегливим проханням у жодному разі не лякатися ввімкнення сигналу сирен, не сіяти паніку та з розумінням ставитися до необхідності перевірки системи оповіщення.
Така масштабна перевірка у всіх містах і районах області проводиться один раз на рік.
Як наголосили в Департаменті з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, минула перевірка показала, що система оповіщення регіону працює у штатному режимі, недоліків виявлено не було.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю