Дарма полонені українські моряки благають наше німе суспільство: “Не забувайте нас!”…

558
0

Надійшли попередні результати виборів в об’єднаних територіальних громадах, за якими з явною перевагою перемогла “гречка”. Запоріжцям це байдуже, адже у нас воєнний стан і виборів не було, втім, результати в цілому по Україні цікаві тим, що це найкраща і до того ж остання перед виборами соціологія.

Зауважимо, що відповідальним за вибори від БПП-Солідарінсть був народний депутат Березенко. Це той “славный парень”, який показав клас застосування “гречки”у Чернігові влітку 2015 року.

Вже восени того ж року по всій Україні застосували вельми хитру схему місцевих виборів, яка застосовується лише у російському Санкт-Петербурзі. Їх результати ми знаємо: БПП якщо десь і програла, то вміло — з допомогою губернаторів — домовляється з Опоблоком і рулює.

Тут одне зауваження. Вже те, що Березенко “сотоварищи” після “перемоги” у Чернігові не підпав за неї під міжнародні санкції, вказує на те, що Посольству США начхати на демократію і право в Україні. А тутешня корупція йому — головний партнер і приятель…

І ось черговий “успіх”. Від БПП-Солідарність обрано 52 голови в 78 ОТГ і отримано 370 депутатських мандатів. Тобто повна перемога!

У Юлії Володимирівни не розгубилися і собі заявили про перемогу: 35% на виборах міських територіальних громад (там вибори по пропорційній системі, а в селах — по мажоритарній). У той же час БПП-Солідарність отримала всього 22%.

А ось нам байдуже, хто переміг. Бо хрін редьки не солодший! Тут інше важливо: Петру Олексійовичу ця хай і примарна перемога була потрібна як повітря! Через те увесь комплекс брудних технологій був пущений у діло. Ну, це за словами опонентів. Коли без слів, то влада ні з того ні з сього полюбила “Просвіту”, Українську помісну церкву і навіть вояків УПА, яких під вибори прирівняли з учасниками Великої Вітчизняної війни. А ще з’явилися раптові премії вчителям, “атошникам” тощо. І головне: практично всі ЗМІ кинули “мочити” Гриценка і Зеленського і взялися за Юлію Володимирівну.

У підсумку вийшло те, що описав Тарас Григорович Шевченко у 1848 році:

Неначе люде подуріли,
Німі на панщину ідуть
І діточок своїх ведуть!..
Втім, цього разу не лише гречка, “каруселі” і підкуп виборців мав місце. Був ще й воєнний стан, наприклад. Ми з самого початку натякали на його фейковий характер. Бо коли немає військових адміністрацій, немає і стану. Аби подібні думки в суспільстві пригасити, Порошенко і його начальник Генштабу Муженко вирішили провести збори резервістів.

Слово Юрію Бутусову: “Положительно то, что практически не было времени на подготовку к учебным сбором, т.е. мы увидели как оно будет с внезапным началом полномасштабной войны… Половина бойцов, прибывших на сборы, явились добровольно, то есть они готовы к войне. (І це — ми від себе — за умови, що Петро Олексійович п’ятий рік намагається збити патріотичне піднесення у народі)… Вещевое обеспечение было выделено 1-й категории, хотя положена по плану 2-я. Это очень важно для людей и очень хорошее изменение»…

А тепер негатив: «Есть такое понятие «организационное ядро”, сокращённо “оргядро». Это командиры и старшины подразделений, водители, повара, начальники служб и складов, от которых зависит быстрейшее получение десятков тонн различных грузов и техники для обеспечения жизнедеятельности бригады (теробороны). Прибывшие люди должны что-то есть, на чём-то спать, ходить в туалет, и умываться… На данном этапе функции “оргядра” выполняют 6 кадровых офицеров бригады, которые вместо подготовки к занятиям и отработки документов по задачам бригады, заняты загрузкой и разгрузкой кроватей, матрасов, формы, продовольствия и пр.».

Схоже, не лише міністр оборони Полторак, але й згаданий Муженко про службу в армії нічого не чули. І про мобілізаційну готовність, і про найтаємніший кабінет у штабі будь-якої частини — мобвідділення …

Але продовжимо: «За развертывание бригады территориальной обороны отвечает областной военкомат. Это нонсенс. ОВК не имеет ни средств, ни сил. Нет складов, нет начальников служб, нет отдела хранения, нет столовой и поваров. И главное — абсолютно нет техники. В Советской армии эти функции выполняли ближайшие воинские части»…

Читай про Полторака і Муженка вище, але тут виходить, що передвиборчу “хотєлку” Петра Олексійовича забезпечило не МО, а ОДА, а вірніше бізнес, який вдалося “нагнути” губернаторам…

«Офицеров запаса необходимо отправлять на курсы повышения квалификации или просто обучения. В первую очередь не имеющих базового военного образования»… Ого! Це тільки Порошенко і Муженко впевнені, що хірургом можна поставити будь-якого медбрата. А що, — люди, котрі мають командувати масами п’яного і розхристаного народу в польових умовах, та ще й, можливо, у бойовій обстановці — це щось інше?

«Обращаю внимание на низкую материальную составляющую мотивации» (Всі цитати по facebook, 23.12.2018 р.).

Ну тут все як і має бути з “армією, вірою, мовою” — багато ґвалту, а там побачимо…

Втім, ми не сказали найголовнішого! Увесь цей кавардак з нікому (АП, уряду, МО і Генштабу) не потрібним воєнним станом, мав і практичну складову. У десяти областях, де у Петра Олексійовича не вийшло б “перемоги” на виборах, їх відмінили. Тобто у 71 громаді! А навіщо такі “наперстки”? Та ви нічого не розумієте! Вибори в ОТГ у Житомирській, Волинській та інших областях Правобережжя мали на меті лише здобуття “перемоги”. Хоча б на одного голову, депутата, чи хоча б на один відсоток. Навіщо? Аби не нам, а чиновникам ОДА, служакам СБУ, прокуратури, МВС та суддям показати: “Не боись”, спокійно фальсифікуй, пресуй, «не усматривай», і перемога буде за нами. Вона все спише!”

І вже наостанок трафаретка із Facebook: «А как ВЫ проводите свое военное положение?
Порошенко — в Гуте (Карпаты), депутаты — на каникулах, моряки — в застенках»…

І справді, всі провели передноворічні корпоративи і кинулися на Мальдіви ледь не до Водохреща, плюючи на той воєнний стан. А полонені українські моряки, котрі з ризиком для життя і забезпечили його Петру Олексійовичу, пишуть із московської “Матросской тишины”: «Не забувайте нас!».

До кого звертаються? До німих, чи до тих, хто зробив усіх нас німими?

 

Леонід Романовичов