Запорізькі рятувальники підбили підсумки місячника безпеки життєдіяльності та нагородили учасників

857
0

Сьогодні, 27 лютого, в актовій залі ГУ ДСНС в Запорізькій області відбулась урочиста церемонія нагородження переможців «Місячника безпеки життєдіяльності». Школярі з різних районів та міст області, що увійшли до числа призерів, викладачі та батьки, зібрались разом, щоб взяти участь у конкурсах і вікторинах, привітати переможців, продемонструвати свої таланти. Гостями свята стали учні місцевих шкіл.

У нагородженні юних талантів взяли участь представники ДСНС України, а саме начальник відділу забезпечення запобігання надзвичайним ситуаціям у житловому секторі Управління забезпечення Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту полковник служби ЦЗ Валентина Шаповалова. Вона відмітила, що Запорізька область є однією з небагатьох, котра зберегла традицію щорічного проведення Місячника безпеки дитини. Адже, саме через таку форму взаємодії із підростаючим поколінням, яке із захопленням та креативом підходить до участі у таких заходах, є змога попередити лихо, навчаючи дітей елементарним азам крізь призму творчості.

56 переможців у різних номінаціях отримали грамоти та цінні подарунки. Окрему вдячність Головне управління висловлює меценатам та спонсорам, зокрема Геннадію Виходцеву – група компанії «Фокстрот», ДмитруМатюхіну – «Міський центр допомоги» та ресторану швидкого харчування «МакДональдз». Завдяки такій підтримці це свято стало дійсно яскравим та захоплюючим!

«Рівний рівному» — сааме під таким гаслом рятувальники прагнуть навчити молоде покоління правилам безпеки життєдіяльності. У рамках свята команда ДЮП ЗОШ №88 «ЩИТ» підготувала для маленьких гостей запальні виступи, які вразили не тільки дітей, а й дорослих і надовго запам’ятаються гостям.У свою чергу, команда ДЮП «Лицарі вогню» ЗЗОШ №15, на запрошення рятувальників, провела урок безпеки «Комфортно там, де безпечно», під час якого Лисичка Фокс та її помічник робот Трот заговорили англійською, показали дітям фірмовий мультфільм «Фокс і Трот поспішають на допомогу» та провели пізнавальні вікторини.
Такі уроки пройшли в всіх областях України. Їх започаткували і проводять з 2012 року фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій та групи компаній «Фокстрот». А Запорізька область — лідерУкраїни по заняттям в «Школі безпеки», адже у минулому році такі уроки пройшли у 35 школах нашого регіону. Понад 25тисяч дітей повторили на них правила безпеки!

Тому, у рамках Місячника безпеки рятувальники спільно із соціальним партнером організували Фестиваль малюнків за мотивами мультсеріалу про відважну Фокс і сміливого Трота. Під час нагородження переможців прес-секретар Групи компаній «Фокстрот» Алевтина Белецька звернулася до усіх учасників зі словами вдячності за відповідальне ставлення до питань безпеки та сказала, що пишається такими талановитими дітьми і їхньою жагою пізнання корисного.

Також, присутні привітали учасників Всеукраїнського дитячого громадського руху «Школа безпеки» запорізького навчально-виховного комплексу військово-спортивного профілю «Запорізька Січ». Цієї зими у селі Буковець, у мальовничому Карпатському краю, відбувся зимовий навчально-тренувальний збір ВГДР «Школа безпеки». Впродовж шести днів школярі з різних регіонів України проходили спеціальні майстер-класи, навчалися рятувальної справи у професійних гірських рятувальників, а також були запеклими суперниками у командних та особистих змаганнях. Наша збірна «Запорізька Січ» посіла почесне ІІІ місце. В рамках Місячника всі отримали пам’ятні подарунки від рятувальників та ЗОО Товариства Червоного Хреста України.

Організатори свята, в свою чергу, сподіваються, що всіучасники тепер стануть справжніми помічниками рятувальників та навчатимуть правилам своїх друзів та знайомих.  Безпека починається з кожного із нас!