Цікаво, а як Президент навчився користуватися невидимим для народу суфлером?..

903
0

Ось читаю ZIK від 11 березня: «Сеть всколыхнула информация о бойце АТО, награжденном «Орденом за мужество», которого лишили свободы за выполнение своих военных обязанностей – задержание сепаратиста. Впоследствии его посадили не в спецучреждение для военных, а в колонию Бердянска, славящуюся жестоким режимом и сепаратистскими настроениями. Здесь он претерпел издевательства, пытался покончить с собой, прошел психиатрическое лечение»…

А далі, вже 14 березня, країна урочисто відзначила черговий День лицеміра (пардон, День добровольця). Це коли люди, котрі й кинули за грати 8800 “атовців” і, здається, всього 300 «сепарів», заливали з трибун про свою палку любов до таких ось понівечених тюрмою хлопців…

Народ, як йому і належить, лише “тщательно пережёвывал пищу”, а ті, кому ще й дуже поталанило потрапити у списки, ставали в черги на поліцейський “шмон”. І все заради того, аби зробити селфі з улюбленим президентом. І “одобрять, одобрять, одобрять”! А хто не “одобряє”, той, прямим текстом, “наволоч” і, звичайно ж, “агент Кремля”.

Наприклад, вчора був просто вражений таким записом від Юрія Бутусова:

“Известный пропагандист Анатолий Шарий, работающий на спецслужбы РФ, нанимает на выборах в Украине каких-то проходимцев для информационных провокаций. Открыто покупает через Интернет, дает деньги, и прохвосты начинают что-то кричать на митингах — то есть никакой политики нет, это не свобода слова, не убеждения — это за 15 тысяч. На самом деле такие видео дискредитируют украинское общество, Шарий показывает продажность людей, показывает, что продаются они также, как и он сам. Шарий провокации делает постоянно — он подавал не раз в суд против меня лично и “Цензора” — спасибо нашим судам — разобрались, все суды Шарий проиграл.

Я думаю, надо сделать максимально популярным новый жанр — как нанятых провокаторов Шария на митингах бьют. Прошу откликнуться автора видео, хотел бы просто поблагодарить” (Facebook, 18.03.2019 р.).

І тут стало якось погано… Бо згадався “ГенштабЪ” і його стаття про Бутусова:

“За время Евромайдана в Украине пострадало около 50 журналистов… Одним из первых пострадавших стал редактор «Цензор.НЕТ» Юрий Бутусов… Он взобрался на печально известный грейдер, чтобы сделать фото с верхней точки. Но не успел нажать на спуск, как получил удар в лоб»…
А ще Бутусов найкращий і, напевне, найчесніший в Україні військовий експерт. Втім, закликати тітушок бити ЛЮДЕЙ ЗА ЗАПИТАННЯ ПРЕЗИДЕНТУ І РАДІТИ З ЦЬОГО — це вже якесь дно. Чи не так, Юрію?
Кажуть, що у Бутусова і Шарія не склалися особисті стосунки. За Януковича вони були популярними розслідувачами, втім, від ЛЮТОГО 2012 (!) року — Шарій у всеукраїнському розшуку (а хто тоді був президентом?), і отримав притулок у Євросоюзі. Проживає у Нідерландах. Свою повагу йому у спеціальному відео виказав режисер Олівер Стоун (три «Оскари»). Станом на сьогодні у нього 1,9 млн передплатників на Youtube. Жодної справи на Шарія за шпигунство, співпрацю зі спецслужбами РФ в Україні не відкрито. Як і ніякий суд не назвав його російським шпигуном. Навпаки, суд (коли він не Печерський), зазвичай, зобов’язує перед Шарієм вибачатися…
Втім, Бутусов сказав те, що сказав. Власне А. Шарій не лише пообіцяв 15 тисяч гривень (500 євро) кожному, хто запитає Петра Порошенка «За що Ви переслідуєте Шарія?», а й регулярно звітує про щоденні виплати. Як би там не було, але відеоблогер “з-за бугра” фактично організував рух протесту в Україні. В умовах притоптаних владою ЗМІ, відсутніх профспілок та й політичної опозиції теж. До речі, відео надсилають не лише із запитанням про Шарія. «Де відрубані руки?”, “Спасибі за бідність”, “Коли посадять Свинарчуків -Гладковських” тощо — це теж здобутки цього протестного руху..
Саме Шарій першим оприлюднив відео зірваної шапки у Запоріжжі, «Гражднских отсечь” у Білій Церкві, вже згадане «Дякую за бідність” на Закарпатті тощо. Він, виходить, наодинці виконує функції придушеної владою української преси. Котра нічого не бачить, нічого не чує, і нічого народу із того, що мала б висвітлювати, не показує.
І тут ми маємо пост від Бутусова… Так, Шарій, мабуть, важка людина, і для колег теж. Днями він добився підтримки біглого депутата Онищенка у 500 тисяч гривень. Втім, той дав половину ($9 тис.). Шарій публічно їх повернув, і не грубо, але потролив необов’язкового мецената. Як на наш погляд — дарма, бо часом люди й справді можуть дати стільки, скільки можуть. І спасибі їм за це…
Те ж саме стосується і Бутусова. Чи корисну у нинішніх умовах справу робить Шарій? Чи його “агенти” скоюють злочини, ЗАДАЮЧИ ПИТАННЯ? Чи тітушки на службі української влади — це гарно? А Ку-клукс-клан, організований білими плантаторами Півдня США із “атовців” тієї пори (колишніх солдат, які у американській громадянській війні воювали на боці Конфедерації) — це добре? А ветерани Першої світової у штурмових загонах (Sturmabteilung), скорочено СА, тобто штурмовики на службі Гітлера — це гарні хлопці? А спортсмени-тітушки та “антимайданівці” — то теж класні пацани, чи не так?
Чому ж зараз тітушки із різним забарвленням прапорів — це герої-богатирі, по Бутусову, якими варто пишатися? А чи в якусь мить вони знову не дадуть в лоб самому Юрію?
Ще і ще наголошуємо: тітушки в Україні (а за ними завжди стоїть ВЛАДА) мають зникнути як клас! Бо що, не вистачає поліції, СБУ, НАБУ та численних “спецназів”, що доводиться користуватися послугами, по суті, штурмовиків? І невже цим ще можна пишатися?
І вже останнє. Саме завдяки блогерам і знятому ними відео, ми знаємо про нашу владу більше. Бо як говорив на “Радіо Свобода” Анатолій Стреляний, “Вся правда про владу — це те, що вона приховує про себе». І ось під час візиту на Закарпаття однією такою правдою побільшало. Адже супер-аргумент секти Свідків 146 реформ Порошенка — це красномовність Президента. Мовляв, дивіться, як він без папірця шпарить…
Та у Хусті зняли на відео суфлер, прикритий величезною парасолькою. У якому слово в слово сказане Петром Олексійовичем. Поки таємницею є те, як картинка з монітора потрапляє перед очі Президента, Хоча тут достатньо, мабуть, лише погодитися з твердженням: “До чого дійшов прогрес”?!

Леонід Романовичов