В Енергодарі пройшов перший в області турнір з гри «Українська революція»

945
0

Днями журналістів запросили на незвичайний турнір, участь в якому взяли учні десятих класів енергодарських шкіл. Змагання проходили у міському Центрі туризму, краєзнавства і спорту на першість у настільній грі «Українська революція 1917­-1921». Важливим є той факт, що в Запорізькій області такі змагання проводили вперше

Гра побудована за класичною схемою ­ ігрове поле і 88 клітинок­-ходів, якими рухаються гравці, відповідаючи на запитання з історії. Основною метою такої забавки є популяризація та вивчення української історії, адже, граючи, краще засвоюєш матеріал. До того ж, представники Українського інституту національної пам’яті створили мобільний додаток, за допомогою якого також можна в будь­якому місці грати в «Українську революцію».
За результатами першого змагання відбір пройшли три команди ­ представники багатопрофільної гімназії «Гармонія», середньої школи №2 та багатопрофільного ліцею. Першими у фінал вирвалися учні школи №2. Вони розповіли, що дуже раді такому цікавому способу популяризувати історію України та вивчати невідомі цікавинки того часу. Фіналістам довелося добряче «попотіти», аби вибороти перше місце. І от за результатами кінцевої інтелектуальної боротьби перемогу здобули учні гімназії «Гармонія». Ми поцікавилися, чи виникли в них труднощі при підготовці до такого масштабного турніру, на що вони не вагаючись нам сказали «ні». Як вважають школярі, для досягнення такого результату треба було наполегливо вчитися та цікавитися історією періоду революції.
Всі фіналісти нагороджені почесними грамотами, а переможцям вручили книжки з історії, написані представниками Українського інституту національної пам’яті. Учасники та вчителі отримали насолоду від такого унікального змагання, адже навіть ті, хто не дійшов до фіналу та не виборов перемогу, отримали приз – нові знання!

Дар’я Климак,  МедіаЦентр