Журналістку «Верже» нагороджено дипломом вищої театральної нагороди «Січеславна-2019»

615
0

Журналістку газети «Верже» Ксенію Прядун нагороджено дипломом вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2019» «Пропаганда театрального мистецтва».

У Дніпровському національному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка урочистою церемонією завершився ХХVІ фестиваль-конкурс на здобуття вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2019». У конкурсі щороку беруть участь театральні колективи із Запоріжжя, Кривого Рогу, Павлограда, Кам’янського та Дніпра.

Цього року переможців визначено у 10 номінаціях: жіноча і чоловіча ролі другого плану, жіноча і чоловіча ролі, музичне оформлення (авторське), сценографія, режисерська робота, хореограф-постановник, гран-прі «Січеславна-2019» (вистава для дорослих і для дітей) . Крім цього, присуджувалася премія «Надія Січеславни» — для дебютних робіт. Учасники фестивалю-конкурсу також нагороджуються спеціальними дипломами та преміями «Кращий директор», «Пропаганда театрального мистецтва» і спонсорською премією.

Як і кожного року, нагороди отримали запоріжці. За виконання головної ролі у виставі «Загадкове нічне вбивство собаки» (Запорізький академічний обласний театр юного глядача) актор Олег Абакуменко здобув диплом «Краща чоловіча роль» у номінації «Надія Січеславни».

Заслужений артист України Олександр Фортус отримав грамоту Національної спілки театральних діячів України. Артистка Анна Миронова (Запорізький муніципальний театр «VIE») виборола диплом «Краща жіноча роль» за роль жінки у виставі «Ответка.UA». Диплом «Кращий директор року» отримала Ольга Лещова, директор-художній керівник Запорізького муніципального театру-лабораторії «VIE» — за активне і послідовне сприяння творчому процесу в театрі та проведення фестивалю «Золота Хортиця». «Найкраща робота композитора» — Андрій Бесєда за написання музики до вистави «Лисичка-сестричка та Вовк-панібрат» Запорізького театру ляльок. Журналістку газети «Верже» Ксенію Прядун нагороджено дипломом вищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2019» «Пропаганда театрального мистецтва».

Гран-прі фестивалю у номінації «Краща вистава для дітей» здобула вистава Дніпровського міського театру ляльок «Кіт у чоботях». Гран-прі фестивалю присуджено Дніпровському академічному молодіжному театру.

Олена Піддубна