На запорожской Хортице сняли семью барсуков (ФОТО)

589
0

На Хортице удалось впервые обнаружить пару барсуков, и через месяц-полтора у них могут появиться детеныши.

Впервые снять на видео и сделать снимки барсуков посчастливилось Юрию Батаеву, который часто гуляет по острову с фотоаппаратом. Во время одной из таких прогулок Юрий увидел и барсуков. Ролик он опубликовал у себя на странице в Фейсбуке, он длится несколько минут, на нем зафиксирована пара барсуков возле своей норы.

Директор Национального заповедника Хортица Максим Остапенко в комментариях к видео поздравил Батаева с открытием:

— Вітаю з відкриттям! Вперше на Хортиці достовірно зафіксований борсук!!! Вони відомі на Січеславщині, в Василівці, але у нас не було)))

Более подробно об этом мы решили расспросить у зав. сектором охраны природы заповедника Светланы Охрименко:

— До цього на Хортиці не було зафіксовано жодного борсука, згадок про цих тварин у наукових публікаціях не було. Борсуки зафіксовані у Дніпропетровскій області, в районі Василівки, нижче по Дніпру. В районі Хортиці і на острові ніхто із зоологів не публікував даних про наявність борсуків. Варіантів як вони потрапили на острів може бути багато. Борсуки добре плавають і за сприятливих умов могли таким шляхом потрапити — їх популяція збільшується і в околицях міста вони є. Але з іншого боку, ми знаходимось в центрі 700-тисячного міста і можливо, що їх привезли на острів люди. Точної відповіді на це питання ми не знаємо.

Вся територія острова знаходиться під контролем співробітників служби режиму заповідника. На території заповідника полювання заборонено, тому борсуки та всі інші тварини, які мешкають на Хортиці, охороняються, передаёт Заноза.

Місцеві зоологи вже знають інформацію про борсуків на Хортиці, будемо вивчати, спостерігати як розвивається популяція. Скоріш за всього, це пара, завзвичай малеча у барсуків народжується через місяць-півтора.