БК «Запоріжжя» відкриває домашню серію поразкою від «Київ-Баскета»

476
0

Команда Євгена Мурзіна зуміла нав’язати зручний для себе темп від самого початку гри. Гості отримали перевагу на чужому щиті, припускалися менше втрат і краще діяли у трисекундній зоні. Як наслідок, у середині чверті «Київ-Баскет» отримав подвійну перевагу – 15:7. Господарі просто потопали у в’язкій грі, яка була своєю стихією для гостей. Єдиний триочковий для «Запоріжжя» у першій чверті реалізував Володимир Шевченко. Його кидок і підсумував 10-хвилинку – 15:23.

У другій чверті господарі потихеньку підбиралися до суперника. Своєчасний ривок від Шевченка, який показував найкращий відсоток влучань гри у складі «Запоріжжя», допоміг його команді наблизитися до суперника на відстань одного дального влучання. Але ні у відсотку дальніх, ні у показнику підбирань чи втрат, запоріжці не мали переваги. Це й вилилося у загальний результат на табло після першої половини гри – 37:40.

У третій чверті вболівальники у палаці спорту «Юність» отримали надію, коли Кіндалл Хілл реалізував дальній кидок і встановив рівновагу – 45:45. Ще більше покращився настрій після такого ж влучання від Майкла Холтона. Тоді запоріжці нарешті вийшли вперед. У цей момент наповну включився В’ячеслав Петров, якому судилося стати головним героєм першого матчу серії. 10 очок бігмена додали впевненості партнерам. «Київ-Баскет» повернув гру в потрібне русло, знову ставши лідером – 63:60.

У підсумку, саме гра В’ячеслава Петрова стала визначальною у цьому протистоянні. Він набрав ще 14 очок у заключній чверті і саме навколо нього будувалася вся гра киян у вирішальні хвилини. Лише зрідка запоріжці ловили свій темп, але суперник швидко нав’язував власний сценарій, що давало результат. Усередині заключної хвилини господарям героїчними зусиллями вдалося скоротити відставання до одного володіння, але слідом за трьохою Кондракова одразу прилетіло від Петрова, після чого зачепитися за інтригу вже не вдалося. Підсумок – 86:94 на користь гостей.

Ця поразка означає лише те, що кияни повели у серії до трьох перемог – 1:0. Основна боротьба ще попереду, і без сумніву запоріжці зроблять висновки, щоб у неділю показати свій кращий баскетбол. Аргументи у команди Валерія Плеханова беззаперечно знайдуться, тож у наступній грі варто очікувати повноправної реабілітації, але це буде неможливо без заряду несамовитими емоціями від запорізької публіки. Тож приходьте та підтримайте своїх!

Друга гра півфінальної серії плей-офф у неділю розпочнеться о 14-ій 00.

БК Запоріжжя – Київ-Баскет — 86:94 (15:23 22:17 23:23 26:31)

БК Запоріжжя: Холтон (18 + 6 підбирань), Кондраков (11 + 4 передачі), Мироненко (5), Хілл (16 + 9 підбирань – 4 втрати), Пресслі (3 + 5 підбирань + 2 блок-шоти) – старт; Трент (19 + 7 підбирань + 4 перехоплення), Шевченко (14 + 2 блок-шоти), Буц, Овдеєнко.