Звільнено запорізьку суддю, яка тикала дулі

1611
1

Під час засідання Вища рада правосуддя звільнили чотирьох суддів. Серед екс представників Феміди й опинилися скандально відома Лариса Щербань. Жінка займала пост судді Оріхівського районного суду Запорізької області, пише Форпост

Нагадаємо, скандал із громадянкою розпочався 12 грудня 2018 року у залі судового засідання Оріхівського районного суду Запорізької області. Вона занадто емоційно реагувала на адвоката, коли він захищав свого підопічного.

Зокрема, Ларису Щербань обурило, що захисник знімав її на телефон. У досить грубій формі (використовуючи нецензурну лексику) вимагала зупинити зйомку та показувала непристойні жести.

Адвокат оприлюднив факт. Після розголосу колектив суддів дії колеги засудили.

«Зі свого боку колектив суддів Оріхівського районного суду Запорізької області рішуче засуджує і вважає неприпустимою та неетичною поведінку судді Лариси Щербань, і просить вибачення як в учасників провадження, які стали безпосередніми очевидцями такої поведінки, так і перед суспільством в цілому.
Також повідомляємо, що за результатами обговорення цього питання загальні збори суддів Оріхівського районного суду Запорізької області вирішили звернутись із дисциплінарними скаргами на дії судді Лариси Щербань та адвоката Сергія Галчанського у встановленому законом порядку», – йшлося в повідомленні.