“Фашисти майбутнього назвуть себе антифашистами”. Черчилль таки щось про нас знав…

934
0

У нас новий Президент, і він робить перші кроки. Сьогодні ми згадаємо всього кілька з них, пов’язаних з кадровими призначеннями. Звернемо увагу, що вони сталися буквально у першу добу після інавгурації.

Нагадаємо, що Порошенко призначив Бориса Ложкіна за три доби після отримання булави. Тоді торги на рівні Путін-Меркель-Байден закінчилися так: медведчуківський Ложкін став главою АП, посол України в Німеччині Клімкін — главою МЗС, а не чужа Ротшильдам Гонтарєва очолила Нацбанк.

Додамо, що тоді йшла справжня війна, а начальника Генштабу Муженка Порошенко призначив лише 3 липня 2014 року. Це підсумок торгів вже за участю самого Петра Олексійовича. Адже одночасно з московським висуванцем Муженком він призначив міністром оборони власного охоронця Гелетея.

Що з того всього вийшло — розгрібаємо п’ять років поспіль….

У вівторок новим главою Адміністрації президента став Андрій Богдан. Той, кого називають адвокатом Коломойського і який водночас, як кажуть в Мінюсті, підлягає люстрації, бо працював в урядових структурах часів Азарова. Там, нагадаю, працював Порошенко П.О., майже увесь склад ЦВК, Верховного і Конституційного судів, Генпрокуратури і далі за списком. Просто Мінюст у нас, як і “закон, що дишло”…

Втім, нападки на Богдана, схоже, це навіть не порохоботська, а чиясь інша ініціатива. Адже 75-річний Руді Джуліані, який позиціонує себе адвокатом Трампа і, де-факто, перебрав функції головного в США по Україні, ледь не щодня “мочить” у своїх заявах Ігоря Коломойського.

Та й інші теж не сидять мовчки. Ось підзаголовок із “Страна.ua”: “Представители Международного валютного фонда, прибывшие в Украину 21 мая в составе проверочной группы на две недели, прекратили свою работу уже на следующий день” (22.05.2019 р.).

Тю, а що трапилося? За економіку відповідає уряд. Так, він наче відставлений, але того ж 22-го з’явився ще й такий заголовок: “Кабмин одобрил модель анбандлинга «Нафтогаза».

Те хитре слово «анбандлінг» означє розпродаж в інтересах Ротшильдів НАК «Нафтогаз України» по частинах. До того ж думки Президента Зеленського з цього приводу ніхто не питався. То що вам ще потрібно?

Тим часом Світовий банк і собі вирішив бабахнути по нас: “Україні, щоб уникнути кризи, важливо зберегти співпрацю з МВФ в найближчі 3 роки — Світовий банк» (УНІАН, 23.05.2019 р.).

Тут можна підійти до питання з двох боків. 1. Україна веде війну проти агресора Росії, і наші західні союзники нам допомагають. Як «допомагають»? Та затиснувши наші пальці в м’ясорубку, намагаються вичавити з нас останнє.

2. Чому все-таки ця зграя міжнародних бангстерів вже на другий після інавгурації день переполошилася? Тут потрібно повернутися до ще грудневого інтерв’ю Коломойського, в якому той говорить про дефолт України (відмову від повернення поточних боргів), як про благо для України. Окрім того, виривання новою владою ПриватБанку з рук, де-факто, тих же Ротшильдів — це, схоже, теж лише питання часу. І тут Зеленський своїм ледь не першим указом призначає Андрія Богдана главою своєї адміністрації. Тобто фактично доручає виконувати йому свої президентські обов’язки. Реакція була негайною…

Деякі реверанси в бік Заходу ніяк в цьому плані не спрацювали. Вже майже вирішене призначення Олександра Данилюка, не чужого тим же Ротшильдам, на посаду секретаря РНБО не стало тією кісткою, якою хтось задовольнився.

А з Оленою Зеркаль взагалі вийшла неприємність. Головний імітатор бурхливої діяльності з європейських питань, кажуть, що з подачі свого шефа Клімкіна, була призначена заст. глави АП. Втім, вона не протрималася на посаді й доби, заявивши, що залишається заступником міністра закордонних справ.

Ви можете собі уявити дипломата, який на прийомі висякався у плаття британської королеви? А тут що, все якось гарніше?

Очевидно, що не Зеркаль і Клімкін, а хтось інший і навіть не в Києві ухвалював рішення про демарш. І “девица-красавица”, яка позувала на тлі бездарно програних україно-російських судів десь у Гаазі, вирішила новому Президенту відверто підгадити. Що в нормальній країні — ганьба і кінець кар’єри, але не в Україні…

А генерал-лейтенант Руслан Хомчак став начальником Генштабу, після чого зчинився ґвалт не менший, ніж з призначенням Андрія Богдана. Ми не знаємо, що за чоловік Хомчак, втім, люди, до думки яких ми дослуховуємося, вважають його достойним генералом. В Іловайську він виконував всі вказівки зверху, що, зрештою, ледь не коштувало йому життя. Адже Хомчак був у тому “зеленому коридорі”, який російські війська, за узгодженням з Муженом-Порошенком, вибили ураганним вогнем…

І ще: із тих генералів, яких всі останні 25 років Єльцин, а потім Путін вели східцями української військової кар’єри, Хомчак виглядає найпоряднішим. До того ж у команді Коломойського його, схоже, теж цінують…

І вже останнє. Того ж 22 травня “наперсточники со знанием английского и украиского языков” показали себе у всій красі! Днем раніше ВСІ фракції парламенту погодилися з тим, що: а) більшості у ВР немає (є всього 216 депутатів), б) потрібно йти на дострокові вибори; в) йти із невеликими змінами законодавства (на великі немає часу!): скасування “мажоритарки”, зниження прохідного бар’єру до 3% і уточнення питань імперативного мандату.

Втім, вже наступного дня хтось накрутив хвоста тим же Парубієві, Ляшкові і Ко і вони заговорили абсолютно протилежне: що Зеленський узурпував владу і хоче провести вибори ЗА ЗАКРИТИМИ СПИСКАМИ. Порохоботи негайно рознесли саме ці меседжі по соцмережах. І тут, до речі, відчувається, що після виборів вся ця стеце-кремлеботська рать отримує свої срібняки навіть із доплатами. Через те вони з цепу й зірвалися…

Скидається на те, що всі “великі приятелі” України діють скоординовано і не зупиняться ні перед чим, аби знищити саму згадку про якісь сподівання українців на краще життя. Тут теж нічого нового, все, як у Черчилля у нашому заголовку, тільки з правкою: ніхто, бач, Україну не нищить, а всього лише обраного нею Президента. Починаючи з другого після інавгурації дня…

Надію Савченко, додамо, почали нищити за тиждень після її повернення з путінського полону…

Леонід Романовичов