Дорогу Запоріжжя–Біленьке буде відновлено до кінця травня

584
0

Автодорога загального користування місцевого значення Запоріжжя–Біленьке є одним з перших прикладів якісного та швидкого виконання робіт.

За словами голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, з боку влади було докладено максимальних зусиль, аби у вкрай обмежений термін владнати всі необхідні погодження з Укравтодором та Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Наразі через систему «Prozorro» ДП «Місцеві дороги Запорізької області» проведено тендер по цьому об’єкту і визначено переможця торгів — ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Договір між ДП «Місцеві дороги Запорізької області» та підрядником ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ» укладено 2 травня 2019 року. За станом на 3 травня роботи на цьому об’єкті вже розпочато.

Разом з цим, ДП «Місцеві дороги Запорізької області» оголошено ще дві процедури на проведення робіт з поточного середнього ремонту а/д С081504 Строганівка – хлібоприймальний пункт та а/д О081664 Болгарка – Новоолексіївка – Орлівка – Ботієве на суму 30 млн. 989,5 тис. грн. та 9 млн. 25,7 тис. грн. відповідно.

— Автомобільну дорогу загального користування місцевого значення О080789 Запоріжжя–Біленьке на дві третини, як і заплановано в поточному році, буде відновлено до кінця травня. Загалом у 2019 році поточним середнім ремонтом відремонтуємо 22 об´єкти. Загальна вартість робіт згідно з переліком об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевогозначення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році складає 369 мільйонів 24,3 тисячі гривень, — повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Загалом у цьому році Запорізька область отримала 598 мільйонів 473,6 тисячі гривень субвенції з державного бюджету на розвиток дорожнього господарства області. Решта коштів у сумі 229 мільйонів 449,3 тисячі гривень буде використана на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

За станом на 2 травня 2019 на автомобільних дорогах місцевого значення виконано роботи з аварійного та ямкового ремонту на площі 21 478 м², у т. ч.: по Михайлівському, Приморському, Василівському, Гуляйпільському, Запорізькому, Веселівському районах роботи з ліквідації ямковості із застосуванням асфальтобетону виконано на площі 5349 м²; по Бердянському, Більмацькому, Запорізькому районах виконано роботи з ліквідації ямковості пневмоструменевим методом на площі 9 529 м²; по Михайлівському та Веселівському районах відремонтовано покриття із застосуванням асфальтобетону на основі модифікованого бітуму на площі 6 600 м².