Орендні відносини: на Запоріжжі підприємці обурені діями влади

717
0

 

Днями в Енергодарі відбулося чергове засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва, на якому  розглянули як  планові питання, що стосуються життя міських підприємств і організацій, так і ті, що буквально схвилювали всіх членів засідання.

Зі слів підприємця Ігоря Горбачова, без будь­яких пояснень представники Управління комунальної власності  Енергодарської міської ради зобов’язали його звільнити приміщення, де ним було налагоджене підприємство. Договір, каже, пройшов пролонгацію, регулярно сплачувалися податки та і будь­яких  інших підстав  для розірвання договору без попереджень не було.

На звільнення території чоловікові було дано усього дві години. Представники ж управління нічого не пояснюють, окрім того, що таке рішення прийняла комісія.

Вирішивши відстоювати права свого колеги, підприємці намагалися зустрітися з міським головою Павлом Музикою, аби дізнатися, що ж насправді відбулося, та чому  вони  роблять так, аби кількість безробітних у місті зростала. Та, як виявилося, міського голови на робочому місці не було, а на питання підприємців зголосився відповісти його заступник Ігор Курдя.

Ігор Іванович давати коментар чомусь відмовився та неофіційно повідомив: нічого протиправного у діях представників Управління комунальної власності не було, все в  рамках закону. Ініціювали розірвання договору  оренди саме з цим підприємцем, зі слів заступника голови, начебто після звернення від Служби безпеки України.

Взагалі, судячи з коментарів представника міської влади, стало зрозуміло, що винуватцем вважають саме орендатора та пояснювати будь­що не збираються. Опираючись на наявність листів від представників правоохоронних органів, вони не вважають також за потрібне  і обговорювати подібні питання з координаційною  радою, а тим паче  зі ЗМІ.

Варвара Соболева