Запоріжці не прогуляли «Школу»!

879
0

Кінець травня для запорізьких школярів запам’ятався не тільки омріяним останнім дзвоником, але й фан-зустріччю з акторами серіалу «Школа», що виходить на телеканалі «1+1» .  За годину до початку заходу юні шанувальники з плакатами та квітами почали збиратися під стінами Концертної зали ім. Глінки. Багато хто прийшов на зустріч у фірмових футболках із написом «#Школа», деякі дівчата копіювали зачіски головних героїв серіалу
Сотні глядачів кинулися до сцени, коли на неї вийшла фіналістка проекту «Голос. Діти­4» Вероніка Коваленко. Вона заспівала декілька пісень, серед яких і «Она одна». Кожну композицію юні запоріжці зустрічали оваціями, підспівуючи Вероніці. А коли співачка брала до рук смартфони і знімала себе на камери шанувальників, публіка шаленіла.

Не меншими оваціями глядачі зустріли і акторів серіалу «Школа», які взяли участь в інтерактивній виставі. За сценарієм учні готувалися до здачі ЗНО, а вчителька Катерина Анатоліївна (акторка Яніна Андрєєва) вмовляла їх взяти участь у кастингу серіалу «Школа», в рамках якого потрібно підготувати вокальний чи театральний номер. Під час вистави актори взаємодіяли з глядачами, від чого юні запоріжці були у захваті. Так, Ліза Василенко (в серіалі Лола) запропонувала юним запоріжцям стати «частиною» її блогу і задати будь­яке питання Ірині Кудашовій (в серіалі Ніка). Запоріжців цікавило, які стосунки склалися між акторами, що було найважчим під час зйомок, а також, як воно ­ цілуватися на камеру. З усіх питань Ірина вибрала одне — про поцілунки:
— Я розкрию вам величезну таємницю! У першому сезоні мені було дуже складно цілуватися. І коли настав час знімати сцену мого поцілунку з Олександром Петренком (він зіграв Пашу — авт.), то я настільки засоромилася, що коли він почав наближатися до мене, закашлялась і сказала режисеру: «Вибачте, я захворіла, напевно, не потрібно цей кадр знімати сьогодні». Я насправді тоді хворіла, але мені було дуже ніяково, тому в той день сцену з поцілунком ми так і не зняли, — відверто розповіла Ірина.

У свою чергу запоріжанка на ім’я Ярослава, яка задала це питання, отримала нагороду — з Іриною вони пішли закуліси і записали «stories» в Instagram акторки, більше того, Ірина відмітила в «stories» Ярославу. Такого юна шанувальниця аж ніяк не очікувала і була неймовірно щаслива отримати цей презент.
Також під час вистави актори серіалу запросили із зали на сцену 4 дівчат, які вміють добре танцювати. Запоріжанки мали повторювати рухи за, як висловилась Ліза Василенко, «денс машиною» — Олегом Виговським.
— Віджигайте і відривайтесь, бо навколо всі свої, — сказала Ліза.
Після завершення танцювального марафону глядачі за допомогою оплесків обрали переможницю — нею стала Вероніка.

— Я не очікувала, що мене покличуть на сцену і тим паче, що я здобуду перемогу, — поділилася Вероніка. — Коли я зайшла за лаштунки, була приємно вражена — всі такі привітні і добрі. Я давно дивлюся серіал «Школа», обожнюю всіх акторів, бо в кожному з них є щось особливе. Я вже вдруге прийшла на фан­зустріч з акторами цього серіалу і можу сказати, що цей тур крутіший за попередній — було більше спілкування і взаємодії з глядачами.

Загалом, фан-­зустріч запоріжців із акторами серіалу «Школа» нагадувала побачення старих добрих друзів. Глядачі більшу частину концерту провели під сценою, поближче до акторів. І скільки б охоронці не розсаджували юних шанувальників по місцях, вони все одно повертались до сцени, коли на неї виходив зі своїм номером той чи інший актор. Здається, що такого інтерактиву давно не було між артистами та прихильниками.

* * *
Перший україномовний серіал «Школа» розповідає про реалії життя школярів та їхні стосунки з викладачами та батьками. Цей серіал став надзвичайно популярним, деякі навіть порівнюють його з культовим «Беверлі­Гіллз.90210», який свого часу також мав шалений успіх. Серіал «Школа» став найрейтинговішим на українському ТБ у сезоні осінь 2017 – зима 2018 серед глядачів від 18 до 54 років.

За годину до початку фан­зустрічі нам вдалось трошки поспілкуватися з акторами серіалу. Хлопці та дівчата в житті відверті, налаштовані на хвилю позитиву і готові ділитися з глядачами своїми почуттями і думками. Для більшості з них це був перший досвід зйомок у подібному проекті. Всі актори один одному стали гарними друзями, вони підтримують стосунки і за межами знімального майданчика.
Так, акторки Ліза Василенко (роль Лоли) та Ірина Кудашова (роль Ніки) зізнались, що серіалу «Школа» вони приділили 2 роки свого життя: «Звичайно, було складно, але цей проект того вартий!» — зазначили дівчата.

Ми також запитали у Олега Виговського, який зіграв у серіалі Назара Щербаня, та Карини Чернявської, яка виконала роль Асі, які вони уроки для себе «винесли» зі «шкільного» життя.
Олег Виговський: «Дивлячись на життя мого екранного героя, я зрозумів, що слід відповідально ставитися до своїх вчинків, і перш, ніж щось зробити, варто 100 разів подумати».
Карина Чернявська: «Треба думати головою, перш ніж щось зробити, і обачно вибирати коло спілкування, адже друзі — це люди, яким ти довіряєш, допомагаєш та які допомагають тобі. Також не треба пліткувати за спиною».
Популярність серіал «Школа» отримав ще й тому, що він відображає сьогоденні реалії навчальних закладів. Актори зізналися, що підтримують зворотний зв’язок із прихильниками, які дуже вдячні за те, що у стрічці підіймають актуальні для них проблеми.
— У серіалі висвітлюють проблему булінгу в навчальних закладах. Як ви вважаєте, наскільки вона серйозна і які є шляхи її вирішення?

Христина Олексюк (роль — Віки): «У всьому світі, зокрема і в Україні, існує проблема булінгу. Мені пощастило, адже в реальному житті я з цією проблемою не зіштовхувалася. У мене були надзвичайно хороші однокласники, які з розумінням ставилися до всього. Я приходила в школу за півгодини до початку уроків, щоб поспілкуватися з однокласниками, які стали для мене справжніми друзями. Втім, я розумію, що не у всіх так, і дуже добре, що в серіалі «Школа» підняли таку актуальну і важливу тему. Треба, щоб дитина розуміла, що вона не одна. Та взагалі, люди, не будьте жорстокими!»

Андрій Бойко (роль — Вані): «Дуже добре, що в серіалі демонструють шляхи вирішення цієї проблеми, а саме відверті розмови з батьками. Коли діти і батьки спілкуються як добрі друзі — це круто! Тому, якщо щось сталося в вашому житті, не соромтеся, розмовляйте з батьками і нічного не приховуйте від них».
— За сценарієм одна з дівчат завагітніла, як це сприйняли герої серіалу та як потрібно відноситись до цього в реальному житті?
Христина Олексюк: «Для героїв серіалу це була шокуюча новина, але більшість однокласників були толерантні. Можу сказати, що вагітність ­ це не проблема, це обставина, яка виникла, і до неї треба спокійно відноситись. Сталось так сталось. Потрібно йти далі».
Андрій Бойко (роль — Вані): «Коли я навчався в молодших класах, вчителька розповідала нам про подібний випадок, і багато хто ненормально віднісся до цієї ситуації. Почали тикати пальцями та глузувати… Я думаю, що до таких ситуацій варто відноситись із розумінням та жити далі, і ні в якому разі не робити аборти».
— Який месседж можна донести школярам, аби попередити подібні випадки?
Андрій Бойко: «Гадаю, що починати статеве життя варто після завершення школи, коли в тебе буде життєвий досвід, розум і ти будеш на 100% впевнений у собі і своєму виборі».

— Що стосується персонажів, втілених на екрані, чи схожі ви на них?
Христина Олексюк: «Ми з моїм персонажем Вікою взагалі різні — я в житті надзвичайно енергійна, а от Віка дуже спокійна. Можливо, мені слід повчитися у неї розважливості в деяких моментах».
Андрій Бойко: «А ми з моїм героєм Ванею дуже схожі — він співак і я співак, на момент зйомок я навчався у 10 класі і мій персонаж також. Та й характерами ми подібні. У нас навіть мета одна — стати популярним співаком».
Наостанок зірки серіалу відзначили, що отримують тисячі історій в директ і в онлайн­щоденник «Тільки нікому не кажи» про проблеми, з якими сучасні школярі стикаються щодня. «Читаємо їх і розуміємо, що життя буває драматичнішим за будь­який серіал. При цьому часом дітям ні з ким поговорити про це, вони бояться. А наша онлайн­платформа дає їм можливість бути почутими», — додають актори.

Іванка ВОЛОЩУК,
фото автора