«Коррупционные памятники Брыля»: депутаты напомнили историю борьбы с экс-губернатором (ФОТО)

1320
0

Как сообщило информационное агентство Интерфакс-Украина и депутат Запорожского облсовета Ярослав Гришин, 5 июня Кабинет министров Украины одобрил проекты распоряжений Президента об увольнении 13 глав областных государственных администраций (ОГА), среди которых и Константин Брыль из Запорожской.

«Ми з Михайло Прасолом довго боролися і довгого цього добивалися. Скандальний генерал-губернатор Запорізької області БРИЛЬ — ЗВІЛЬНЕНИЙ. Романову — приготуватися», — написал на своей странице в Facebook адвокат и депутат Ярослав Гришин.

В свою очередь депутат Запорожского городского совета, глава фракции УКРОП Михаил Прасол опубликовал пост в соцсети, где поделился историей борьбы против экс генерал-губернатора, который «оставил множество коррупционных памятников в Запорожской области». Именно Прасол в конце мая обратился в главе ОДА с требованием подать в оставку. Согласно ч. 1 ст. 9 Закона «Про місцеві державні адміністрації» полномочия глав местных госадминистраций могут быть приоснановлены Президентом в случае принятия оставки главы ОДА.

«Кабмін сьогодні погодив звільнення з посади Костянтина Бриля! Всім відомо, що такого неефективного менеджменту в Запорізькій області ще не було. За весь час перебування на посаді очільника області екології завдані мільйонні збитки, не побудований жоден об’єкт, хоча в сусідній Січеславській (Дніпропетровській) області за цей час побудували 2 тис. об’єктів. Крім того, на Запоріжжі постійні гучні корупційні скандали.

Цікаво, що депутат Запорізької облради Ярослав Гришин ще близько 3 місяців тому ініціював процедуру розгляду питання про висловлення недовіри голові ОДА. Його проект рішення про недовіру Брилю він виніс на сесію, яка ще ніяк тривалий час не збереться.

Окрім того, ми вимагали і вимагаємо запровадити конкурсний порядок призначення на посади голів місцевих держадміністрацій та обирати гідних з місцевих професіоналів, що глибоко знають проблематику області. А не як раніше – призначати зальотних парашутистів, як то Бриль.

Ще у березні голова фракції УКРОП Запорізької облради Ярослав Гришин звернувся до НАБУ щодо розтрати 34 млн грн із обласного бюджету Запоріжжя. Він закликав повідомити про підозру тодішньому очільнику Запорізької облдержадміністрації Костянтину Брилю, внаслідок цинічних системних дій якого під час позачергової сесії облради 14 березня, з бюджету області фактично вкрадено 34 млн грн силовикам. Однак ці 34 млн грн мали йти не на потреби силовиків, а на ремонт водогонів, систем опалення, забезпечення необхідним шкіл, дитячих будинків та лікарень…

Разом з тим, ми показали #КОРУПЦІЙНИЙ_ПАМЯТНИК_БРИЛЯ. Це і грати в будівлі ОДА – єдиний побудований об`єкт в області періоду Бриля. І розтрати на опаленні в Широківській ОТГ — енергоефективність по-брилевськи. І непобудований багатостраждальний дитячий садок у Балабіно – на підроблених паперах побудований, гроші освоєні, але садка немає. Ще запровадив корупцію Бриль в сфері транспорту області. Так автобусна станція «Запорізька АС-4» — символ тотальної корупції у сфері транспорту, яку очолив Бриль. А ще роздача квартир силовикам з бюджету платників податків, страшенна корумпованість Держгеокадастру. А ще – при будівництві взводно-опорних пунктів в зоні АТО, чим займалась обласна влада останні роки. І звісно – недобудовані запорізькі мости», — заявил на своей странице в Фейсбук депутат Запорожского горсовета Михаил Прасол.

Как отметил политик, наконец-то Запорожская область освобождена от «коррумпированного чиновника из ОГА». Как заявил в свою очередь депутат Заопрожского облсовета Ярослав Гришин, на очереди – прокурор области Валерий Романов.