Екс-голова Запорізької ОДА не зміг порівняти себе зі Свинарчуком

575
0

Екс-голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль із засобів масової інформації дізнався, що Національне антикорупційне бюро просить Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру узгодити повідомлення йому про підозру, після чого розмістив пост в соцмережі.

«Свого часу я також працював у правоохоронних органах, але такого цинізму я не пам’ятаю! НАБУ просто не має пред’являти звинувачення такого рівня! І понад два роки поспіль переслідувати мене та мою родину, замість того, аби працювати над реально важливими справами, наприклад — Укроборонпрому чи «Роттердам +».

Вже кілька років поспіль я «насолоджуюсь» цілеспрямованим переслідуванням. Не виключено, що воно штучно стимулюється тими політиками і бізнесменами, на заваді чиїх протиправних оборудок в Запорізькій області я став. І нині спостерігаю на власні очі приказку «менше знаєш — краще спиш». Та для всіх, хто за час знайомства зі мною не зрозумів, хочу наголосити: закривати очі, аби не бачити несправедливості я не збираюсь! На мені піару не зробиш!

​Мої статки та доходи вивчались різними органами за різних обставин. І питань не лишилось ні в кого… окрім безпрецедентних заяв, які нині системно та слово в слово розтиражовано багатьма ЗМІ.

Вочевидь нині детективи НАБУ не змогли пояснити власному керівництву, що вони дарма здійснювали слідчі дії протягом майже двох років. Тому вирішили, що найкращим виходом з ситуації, що затяглася, буде оголошення мені повідомлення про підозру. Нехай воно буде необґрунтованим. Але ж можна буде вчергове відзвітувати про позитивні показники. І неважливо, що справа так і не дійде до суду – головне встигнути кинути брудом, аби хтось отримав політичні дивіденди.

​Я публічно запитую у детективів: чому вас більше цікавить Бриль з гаражем, ніж Свинарчук? Здається мені що нині НАБУ — замилює українцям очі такими «досягненнями». Це ж не реальні результати по справі Укроборонпрому чи «Роттердам +» виявляється — гараж важливіший…

​Мені нема чого боятися, оскільки я не порушував Закон. Я чудово розумію, що все те що відбувається нині — є банальною спробою помститися та відлунням того, що коли я очолював ОДА в Запорізькій області, всі фінансові групи були рівновіддаленими від влади. Час показав — це був єдиний вірний шлях! Ми не дали створити ЗНР, не допустили розбрату серед людей і завжди ставили попереду розвиток Запорізького краю. Зараз же ті, хто цим невдоволений — роблять спробу реваншу. Вони мають шанс тільки поки регіоном керує тимчасовий виконувач обов’язків. І сподіваються встигнути обдурити людей до виборів. Тих, хто не дозволить їм це зробити вони знають в обличчя. І нині ці обличчя будуть всіляко обливатись брудом. Та все ж таки не забувайте: я вам не по зубах! Як три роки тому — так і сьогодні!», — написав Костянтин Бриль.

Нагадаємо, САП погодила підозру колишньому очільнику Запорізької ОДА Костянтину Брилю. Мовляв,
Бриль не вказав у декларації декілька автівок.