Запроданці продовжують працювати на «голубых воришек»

533
0

ых воришек»Служба безпеки України проводить розслідування за зверненнями низки кандидатів у народні депутати щодо незаконного впливу на перебіг виборчого процесу в Запорізькій області.

Як повідомляють у прес-центрі СБУ, особи, діяльність яких зараз перевіряється, здійснювали в інтересах Росії протиправну діяльність у регіоні, спрямовану на користь підконтрольних кандидатів у народні депутати України. Вказані представники проросійських політичних сил організовували заходи з підкупу виборців, підвози осіб похилого віку на агітаційні зібрання, замасковані під розважальні заходи, незаконне стеження за опонентами та реєстрацію так званих «клонів».

Окремо в СБУ перевіряють інформацію щодо причетності цих осіб до проведення в інтересах російських спецслужб дестабілізаційних заходів, спрямованих на загострення суспільно-політичного стану в регіоні, надання допомоги представникам іноземних організацій у проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України та підготовці провокацій у день голосування та підрахунку голосів.

Наразі СБУ не повідомляє імен або інших подробиць. Відомо, що слідчі органів державної безпеки порушили кримінальне провадження за статтями 111 КК (Державна зрада) та 160 КК (Підкуп виборців).