Адвокати «Ярослав Гришин та партнери» захищають у суді інтереси матері жорстко вбитої Анастасії Ковальової

3434
0

Командою адвокатів міжнародної юридичної фірми «Ярослав Гришин та партнери» з великою відповідальністю прийнято рішення взяти доручення на представництво інтересів на умовах Pro Bono потерпілої Христини Ковальової – матері жорстоко вбитої 22-річної Анастасії Ковальової. Її облив бензином та підпалив просто на вулиці наречений Віталій Чайковський. Дівчина отримала 90% опіків тіла і  через тиждень у реанімації серце дівчини не витримало.

Зараз відносно 28-річного Віталія Чайковського розслідується кримінальне провадження за п.4 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю). Санкція статті передбачає покарання, у тому числі,–довічне позбавлення волі.

Однак за інформацією адвокатів, підозрюваний станом на сьогодні заперечує свою вину в умисному вбивстві, бо «хотів лише налякати та зміцнити відносини». Саме тому команда не може виключати, що з часом він буде намагатись вийти з-під варти і залишити країну.

«Це цинічне вбивство з особливою жорстокістю. Покарання лише одне –  ПОЖИТТЄВЕ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ. Ми не дамо жодного шансу прокуратурі злити цю справу, підробити психічну хворобу, діагнози, заплутали свідків чи спотворити залізні докази прямого умислу підозрюваного.

Прошу громадськість та ЗМІ не забувати про цей злочин – маємо контролювати та висвітлювати кожен крок. Безкарність призводить до тотальної незахищеності!», – підкреслив керуючий партнер юридичної фірми, адвокат Ярослав ГРИШИН.

Нагадаємо, трагедія відбулась 2 липня ввечері біля багатоповерхівки у спальному районі Запоріжжя. Перехожі, які стали свідками, розповідають, що спочатку пара сварилася. Потім Віталій облив Анастасію горючою рідиною та підпалив. Деякі свідки намагалися загасили вогонь. Дівчину доставили у лікарню, у неї діагностували 90% опіків тіла. Після тижня лікування в реанімації 22-річна Анастасія Ковальова померла – у неї не витримало серце.