ДЕ ОТРИМАТИ КАРТКУ ЕНЕРГОДАРЦЯ ТА ЩО ТАКЕ ВАЛІДАТОРИ?

559
0

Минулого тижня в енергодарських маршрутках з’явилися перші в Запорізькій області валідатори. Це спеціальні автоматичні пристрої для обліку пільговиків. Валідаторами обладнані всі сім маршрутних автобусів, які курсують містом. Як зазначили представники місцевої влади, нововведення дозволить громадянам скористатися правом пільгового проїзду за допомогою унікальної електронної картки енергодарця

Минулого року міський голова Енергодара Павло Музика підписав меморандум з «Державним ощадним банком України», завдяки якому й розпочалося запровадження проекту «Картка енергодарця». Такі картки дозволять оптимізувати процес перевезення пільговиків, визначити пасажиропотік та врегулювати питання обґрунтованої компенсації перевізникам вартості проїзду.
Картка енергодарця доступна кожному, не тільки пільговикам. Будь­який житель міста може оформити її, та безготівково розраховуватися в маршрутних автобусах. Окрім того, на картку енергодарця можна зарахувати кошти та користуватися нею як звичайною банківською карткою.
Зараз валідатори працюють в тестовому режимі, але вже з 1 жовтня відбудеться повний перехід на електронний облік пільговиків. Також розробники планують розширити спектр послуг, які можна отримати за допомогою цієї картки.
Для оформлення картки енергодарця громадянам пільгових категорій необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення міської ради, приміщення якого розташоване за адресою вул. Козацька, 17. Окрім пільговиків отримати картку може будь­який житель Енергодара. Для цього необхідно звернутися до місцевого відділення «Ощадбанку» за адресою вул. Центральна, 4.
Дар’я КЛИМАК