До Запоріжжя завітала онука легендарного авіаконструктора Сікорського

755
0

Внучату племінницю американського конструктора українського походження Ігоря Сікорського – Елеонору Сікорську-Мєрєтову вітали у Запоріжжі.

Як повідомляє Depo.Запоріжжя, Елеонору Сікорську-Мєрєтову запросило на гостини до Запоріжжя підприємство «Мотор Січ» у рамках заходів зі вшанування 130-річчя легендарного авіаконструктора.

Родичці Сікорського показали музей підприємства, де почесне місце посідає  справжній двигун з літака-велетня «Ілля Муромець», розробленого легендарним авіаконструктором.

У свою чергу Елеонора Сікорська продемонструвала супроводжуючим дещо з речей знаменитого родича, зокрема, бритву, якою той голився. Щоправда, дарунків музею не робила.

Сікорська – онука Володимира Сікорського, рідного брата знаменитого авіаконструктора.

Довідка.

Уродженець Києва Ігор Сікорський – один із найвідоміших авіаконструкторів. Творець перших у світі чотиримоторного літака «Руський витязь» (1913 рік), важкого чотиримоторного бомбардувальника і пасажирського літака «Ілля Муромець» (1914). У 1918 році емігрував до США, де 1923 заснував компанію Sikorsky Aircraft. У 1918 році емігрував до США, де 1923 заснував компанію Sikorsky Aircraft.