АРТИСТИ З АРГЕНТИНИ ТА ГРЕЦІЇ ВІДВІДАЮТЬ ЗАПОРІЖЖЯ!

914
0

Залишися лічені дні до відкриття нового сезону в Запорізькій обласній філармонії, яка завжди рада вітати гостей насиченою програмою! Сьогодні з цього приводу відбулася прес-конференція, під час якої було зроблено анонс планів та майбутніх подій закладу. На шанувальників очікує велика кількість музичних, співочих та танцювальних прем’єр.

Учасники прес-коференції

Тіліс Тетяна Василівна (директор-розпорядник Запорізької обласної філармонії (ЗОФ)),

Беженарь Ольга Петрівна (художній керівник ЗОФ, заслужена артистка України),

Довженко Орислава Оксентіївна (директор-розпорядник козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» ЗОФ)

та Редя В’ячеслав Васильович (головний диригент академічного симфонічного оркестру ЗОФ, народний артист України) розповіли про нові проекти та творчі задуми.

Кожен рік художній керівник Запорізького академічного оркестру В’ячеслав Редя намагається створювати неповторну атмосферу, ексклюзивну програму та запрошувати найвідоміших музикантів світу:

— «Цього сезону ми очікуємо диригента та віолончеліста з Греції, диригентів з Аргентини та Південної Кореї, можливо, також і з Італії. Ми завжди прагнемо обирати щось нове у музиці, вважаємо, що репертуар постійно має оновлюватися та мати за мету взаємопроникнення різних культур – це дуже збагачує музику та сприйняття неї глядачем. Також на запорізьку сцену будуть запрошені нові солісти», – повідомив народний артист.

Нагадаємо, що 27 та 28 вересня Академічний симфонічний оркестр відкриє 63 симфонічний сезон концертом, присвяченим світовим музичним шедеврам – творам Р. М. Глієра та П. І. Чайковського. А 20 жовтня традиційно до дня народження В’ячеслава Реді відбудеться концерт “Маестро запрошує!».

Особливою любов’ю глядача користується академічний козацький ансамбль пісні та танцю «Запорожці». Він не припиняє дивувати своєю невичерпною енергією, майстерністю та колоритними виступами. До 7 листопада ансамбль готує нову креативну концертну програму «JAZZ. FOLK. ROCK». Як повідомила журналістам директор-розпорядник «Запорожців» Орислава Довженко, на глядача очікують багато сюрпризів:

— «Ми намагаємося зробити виступи ансамблю цікавими та незабутніми. Зараз у Харкові та у Львові шиються яскраві костюми для солістів, з Дніпра ми вже отримали нове взуття. Окрім зовнішніх удосконалень відбудуться й зміни в хореогафіїї, вокальних номерах. Також до міжнародного Дня танцю ми готуємо абсолютно нову програму – «Пісні і танці народів світу», у якій хочемо показати культуру етнічних груп, що проживають на території Запорізької області».

Філармонія традиційно створює сприятливі умови для музичного розвитку дітей. 22 вересня – стартує мистецький проект «Філармонія дітям» прем’єрою музичної програми “Мультконцерт». Також плануються прем’єри програм “Бременські музики» та «Музика танців» й цикл інтерактивних, захоплюючих новорічних програм для дітей та дорослих.
Отже, Запорізька обласна філармонія готує безліч прем’єрних концертів, які обов’язково припадуть до душі найвибагливішому глядачеві. Тому варто бронювати квитки, щоб проводити холодні осінньо-зимові вечори в теплій творчій атмосфері концертної зали імені  М. Глінки. Кожен глядач завжди має можливість ознайомитись з афішею майбутніх заходів на офіційному сайті філармонії — www.filarmonic.zp.ua

Ксенія Шаповалова

Фото автора