Запорізькі педагоги увійшли в ТОП – 10 кращих учителів України

641
0

У департаменті освіти Запорізької облдержадміністрації повідомили імена педагогічних працівників Запорізької області, які увійшли в ТОП – 10 кращих учителів України.

Це Наталія Гутарук – учитель англійської мови Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум».

Вона навчається сама та допомагає своїм колегам наблизити уроки до реального життя й спілкування. Пані Наталія три роки поспіль активно співпрацює з вчителями з України та Європи на платформі eTwinning.

Її учні – учасники понад 34 коротко- та довготривалих проєктів, один із яких продовжує життя як проєкт КА-229 у програмі Еразмус+. Наталія Гутарук приділяє увагу співпраці учнів, батьків, учителів, адміністрації, громади. Вона вірить у важливість активного залучення учнів до міжнародної проєктної діяльності.

До десятки найкращих також увійшла Наталя Кідалова – вчитель англійської мови, української мови і літератури Мелітопольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 23.

Пані Наталя – випускниця Програми обміну США SUSI Інституту Американістики «Доступність та справедливість в освіті та суспільстві США». Вона є експерткою інституційного аудиту пілотування критеріїв, інструментів та індикаторів якості освіти Державної служби якості освіти; спікеркою міжнародних вебінарів, співавторкою онлайн курсу «Розвиток громадянських компетентностей». Зараз вона поєднує вчителювання з координацією роботи Південного хабу Всеукраїнської програми підтримки освітніх реформ «Демократична школа».

Довідково скажемо, що Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. Ця відзнака покликана показати суспільству, наскільки важливу роль відіграє педагог у майбутньому країни і світу. Переможець отримує 250 тисяч гривень, поїздку в Дубай на Global Education & Skills Forum у березні 2020 року, один рік навчання від «Освіторії» та цінні призи.