Ярослав Гришин: Одіозного Романова офіційно звільнено з посади прокурора Запорізької області

1209
0

Прокурор Запорізької області Валерій Романов офіційно та остаточно звільнений з посади прокурора області. Про це повідомив адвокат, депутат Запорізької обласної ради Ярослав Гришин у своєму відеозверненні у Facebook9 вересня —

 

«Генеральний прокурор рішуче розпочав очищення органів прокуратури, але в Запоріжжі Романов — лише верхівка айсберга. Саме тому подав депутатське звернення з відповідними додатками — доказами злочинної діяльності групи Романова — Кармана. Готові сприяти і надалі притягненню до кримінальної відповідальності цих випадкових людей в органах прокуратури», — зазначив правозахисник Ярослав Гришин біля входу у Генпрокуратуру.

За словами депутата, необхідно зупинити неправомірні дії прокурора, серед яких:

  1. Отримання корупційної ренти прокурорами Романова з прийомок металобрухту, нереальних казіно, наркопритонів, наливаек контрафактного спирту.
  2. Продаж кримінальних проваджень через безпідставну зміну підслідності.
  3. Незаконні відмови в реєстрації кримінальних проваджень.
  4. Незаконний тиск на бізнес через обшуки та арешти майна.
  5. Нажаль, вже порізані на металобрухт алюмінієвий комбінат та завод полупровідників, але і за ці злочини мають бути підозри винним Романову та Карману.
  6. Необхідно поновити на посадах незаконно Звільнених працівників (більше 30% кадрів).
  7. Відсторонити підручних Романова від розпилу 5 млн.грн. Коштів профсоюзу.

У своїй промові Ярослав Гришин зазначив, що Романов та Карман мають бути затримані та отримати заслужене покарання за їх злочини.