На Запоріжжі масово винищують дерева

766
0

Декілька днів тому громадськість Енергодара обурило чергове видалення дерев. На вулиці Молодіжній, на придорожньому газоні біля міського ринку, силами КП «Комунальні системи» було спиляно 19 фаутних акацій. Містяни помітили, що зараз на цій території ведуть роботи з облаштування нового скверу. Комунальники планують укласти там рулонний газон, а це в подальшому нібито ускладнить видалення дерев.

Журналісти зустрілися з директором вищезгаданого комунального підприємства Андрієм Гринько, який  повідомив, що відповідно до рішення виконавчого комітету від 23.05.2019 №141 та згідно з актом обстеження зелених насаджень представники підприємства повинні були видалити ці дерева.

Та вже наступного дня після зустрічі, а саме 17 жовтня, на засіданні виконавчого комітету Енергодара  питання видалення зелених насаджень стало найбільш суперечливим. Начальник управління комунальної власності Олег Гордевич доповів присутнім, що в місті треба видалити ще 64 фаутних та сухих дерева, бо вони можуть бути небезпечними для енергодарців. Члени виконкому вирішили зняти це питання з порядку денного та перенести на наступне засідання комітету, аби комісія, яка опікується цим питанням, ретельніше перевірила стан дерев.

Також на засіданні підняли питання видалення тих самих 19 акацій на вулиці Молодіжній. Вочевидь, влада та комунальники не зовсім зрозуміли один одного. Заступник Енергодарського міського голови Василь Разводов зазначив, що члени виконкому дійсно дозволили видалити акації на вул. Молодіжній, але тільки після того, як в бюджеті будуть заплановані та виділені кошти на відновлення дерев на тому місці. Та, за словами Василя Васильовича, Андрій Гринько, нікого не попереджаючи, разом зі своїми працівниками видалив 19 зелених насаджень. Виходить, що представники КП «Комунальні системи» самовільно вирубали 19 дерев? Але ж зелені насадження – це легені міста…

Спиляні дерева вже не повернути. Тепер там, де ще зовсім недавно були дерева, залишилася лише самотня тополя. Вона, мабуть, укладанню рулонного газону заважати не буде.

Будемо сподіватися, що комунальники спільно з міською владою знайдуть кошти на саджанці та молоді деревця будуть висаджені якнайшвидше.