Баскетболісти «Запоріжжя» несподівано поступаються одеситам

501
0

Матч п’ятого туру для “Запоріжжя” став наочною демонстрацією того, про що казав Валерій Плеханов напередодні сезону. А саме про молодість нашої команди та про те, що слід бути готовими до комбінування вдалих ігор із провальними. Власне першу чверть із “Одесою” наші хлопці мабуть воліли б забути, як страшний сон.

Адже перший м’яч із гри господарі закинули лише на п’ятій хвилині зустрічі (відзначився Рендольф). До цього лише три скромних бали набрав Дейонте Сіммонс зі штрафних. Гості за цей час, мотивовані бажанням здобути першу перемогу в сезоні, вибили десятку.

Після вдалих кидків Сіммонса та Буца підопічні Валерія Плеханова ледь не наблизилися до візаві впритул. Але, скоротивши відставання до двох очок, чинні бронзові призери Суперліги знову втратили свою гру. Причому як у захисті, так і у нападі. Оборонні дії виглядали кволо, неорганізовано. Влучність просто непояснювальна. Жодного триочкового! Одесити ж діяли за принципом: “подарунки приймаються в будь-який час доби”. 14:28 – результат стартової десятихвилинки. Щоправда і з боку морських товаришів теж мав місце досить несподіваний момент. Погодьтеся, що коли м’яч не потрапляє бодай у скло чи не відскакує від кільця, а просто підіймається в повітря та падає на паркет – явище вкрай рідке, коли мова йде про штрафні. Але Рамелу Брауну це вдалося!

Початок другої чверті змін не обіцяв. На команду Валерія Плеханова фантомом валилися помилки. Ситуація почала змінюватися лише в середині десятихвилинки. І це було відверто неймовірно! Спершу слем-данк забиває Дейонте Сіммонс. Потім після промаху Носкова з триочкової зони було підбирання за Херрісом, який асистував на молодого Іллю Нємцу, а той не забарився подарувати публіці другий поспіль удар згори. Та і це був не останній “смаколик” для фанатів БК “Запоріжжя”. Коли Новіков трохи пригальмував динаміку господарів результативним кидком із розвороту – Дейонте Сіммонс втретє за короткий проміжок часу вдарив по кошику зверху. Причому цього разу мабуть вийшов найскладніший данк, який гідний того, щоб потрапити до нарізки топ-моментів 5 туру. Зловивши кураж запоріжці почали скорочувати відставання. Не сказати, що в підсумку нам це добре вдалося, але принаймні додаткових проблем собі не створили. На велику перерву кривдники “корабел” і “Харківських Соколів” пішли з відставанням у 11 очок.

Та після 15-хвилинної паузи запоріжці вкотре почали розтрачувати напрацьоване. Результативність була скоріш винятком на фоні стабільних помилок. Як результат – перед вирішальною частинкою гри БК “Одеса” мала відрив у 19 пунктів.

Вийшовши на майданчик після чергової розмови з наставником підопічні Валерія Плеханова знову прокинулися. В останній чверті машина нарешті запрацювала. Якщо подивитися на кінцевий рахунок – бачимо, що наші баскетболісти могли провести цей поєдинок набагато краще. Але питання – чи можуть наразі працелюбні та талановиті спортсмени взяти ці сили під контроль та використовувати на радість уболівальникам? Відповідь – і так і ні! Адже цим і славиться молодість. Команда добра, однак ще не дозріла. Тож підтримаємо наших борців за відвагу та непоступливість. Сьогодні вони в чесній і гідній сутичці поступилися – 77:87. Але на черзі – “Хімік”, із яким буде точно не менш складне конкурування. Цієї неділі чекаємо в Палаці спорту “Юність” усіх шанувальників великої гри та зокрема рідного колективу.

 

БК “Запоріжжя” – БК “Одеса” — 77:87   (14:28, 21:18, 16:24, 26:17)

БК “Запоріжжя”: Рендольф (20 + 2 підбирання + 3 передачі), Сіммонс (17 + 9 підбирань), Столлворт (13 + 4 підбирання + 3 передачі), Кожемякін (10 + 5 фолів + 2 перехоплення), Шевченко (7 + 3 підбирання), Херріс (6 + 6 підбирань), Буц (2 + 3 підбирання), Нємцу (2 + 2 підбирання)

Головний тренер: Валерій Плеханов

 

БК “Одеса”: Мейсі (29 + 5 підбирань + 7 передач + 2 перехоплення), Холовей (17 + 9 підбирань), Носков (9), Лі (9), Артамонов (7 + 8 підбирань + 3 передачі), Браун (6 + 3 підбирання + 3 передачі), Прокопенко (4 + 2 підбирання), Новіков (4 + 2 підбирання), Ткачук (2 + 4 підбирання + 3 передачі)

Головний тренер: Олег Юшкін