БК “Запоріжжя” впевнено торує у Кубку України

522
0

Гідний супротив “Старого Луцька” у стартовій чверті був нівельований класом гравців запорізької команди 

Результат першого матчу, де запоріжці отримали фору “+17”, давав достатньо варіативності  Валерію Плеханову для повторної гри. Утім, наставник “Запоріжжя” використав цей поєдинок, щоб максимально ефективно налагодити командні напрацювання. Зі старту матчу баскетболісти “Старого Луцька” вразили своєї самовідданістю. Після дального влучання від Іллі Нємцу, гості спромоглися на ривок 8:0! Представник Вищої Ліги гідно тримав статус лідера майже до завершення чверті, попутно досягши максимального піку переваги – 17:10. Однак наприкінці ігрового відрізку лучани оформили кілька втрат поспіль, чим залюбки користувалися Кожем’якін, Липовцев і Міхєєв. Ривок у відповідь 10:2 розставив пріоритети у зустрічі клубів Вищої і Суперліги.

Зі старту другої чверті баскетболісти “Старого Луцька” так само пручалися. Зокрема, виграний підбір та краща реалізація дальніх кидків не давали запоріжцям шанців розслабитися. Валерій Плеханов вимагав серйозної концентрації і його підопічні таки прислухалися. Вирішальний у матчі ривок 18:2 започаткували тріо легіонерів – Столлворт, Рендольф і Сіммонс. Останньому взагалі було непереливки впродовж всього поєдинку. Дейонте зібрав на собі добрячу дюжину фолів від суперника, але продовжував старанно виконувати свою роботу, ставши у підсумку найрезультативнішим гравцем матчу. Господарі зламали атакувальний настрій лучан, довівши справу до необхідного гандикапу ще в першій половині – 53:36, хоча при цьому влучили лише один дальній кидок.

Після великої перерви Валерій Плеханов продовжував рівномірно розподіляти ігровий час серед своїх гравців аби ті відпрацьовували усі необхідні схеми. Насторожувала реалізація дальніх кидків та велика кількість промахів з лінії штрафних – за підсумком трьох чвертей запоріжці мали лише одне влучення з-за дуги і вісім промахів з лінії. Це призвело до мінімально програного відрізку – 18:19, але загальна перевага була солідною – 71:55.

Заключну чверть лучанам довелося проводити без двох гравців стартової п’ятірки – Швагринський та Шевчук покинули майданчик через перебір фолів, а запоріжці закріпили справу ще більшим розгромом. Відзначаємо появу на майданчику Романа Морозова, якому сьогодні виповнюється 21 рік. За відведені дві хвилини ігрового часу молодий гравець встиг набрати два очки та зробити один асист. Загалом же найкращими снайперами “Запоріжжя” стали Сіммонс (22 очки) і Кожем’якін (21).

Господарі впевнено виграли другий раунд кубкового протистояння у “Старого Луцька” – 97:68, а Валерій Плеханов надав достатньо ігрового часу для молоді та новачка команди Дмитра Липовцева, щоб у всеозброєнні підійти до наступних матчів у чемпіонаті, де на запоріжців чекають складні виїзди до “Черкаських Мавп” і “Київ-Баскета”.

Кубок України. 1/16 фіналу. Друга гра. БК “Запоріжжя” –  БК “Старий Луцьк-Університет” 97:68 (20:19, 33:17, 18:19, 26:13)

Перший матч 89:62