Запорізьку область чекає реформа адміністративно-територіального устрою: залишиться 6 районів

5737
0

До засідання Ради голів об’єднаних територіальних громад долучилися голови 24 ОТГ Запорізького краю, представники управління з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою виконавчого апарату Запорізької обласної ради.

Керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко поінформувала про напрацьовані варіанти моделей адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Запорізької області, які найближчим часом будуть презентовані на засіданні обласної робочої групи з підготовки пропозицій до проєкту законодавчого акта про удосконалення адміністративно-територіального устрою регіону.

Наразі розроблено три варіанти моделі адміністративно-територіального устрою Запорізької області, два з яких передбачають створення п’яти районів, один — шести районів області.

Голови об’єднаних територіальних громад одностайно висловились на підтримку варіанту моделі адміністративно-територіального устрою Запорізької області, який передбачає створення шести районів. Крім цього, вони наголосили на необхідності формування базового рівня  адміністративно-територіального устрою області на основі вже існуючих та проєктних громад відповідно до затвердженого урядом перспективного плану формування територій громад Запорізької області.