У Запорізькому краї завершено другий етап профілактичного заходу «Урок»

649
0

Всеукраїнський профзаход «Урок» проводився територіальними службами у справах дітей спільно з органами освіти. Мета заходу − виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у закладах освіти, повернення або влаштування їх до закладів освіти, закладів соціального захисту дітей, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням, притягнення до відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.

Як повідомили у департаменті інформдіяльності ЗОДА, захід проводився в два етапи: з 1 по 14 вересня та з 15 вересня по 22 жовтня поточного року. Так, за результатами першого етапу виявлено 60 дітей, які на початок навчального року не приступили до занять в освітніх закладах області, з них 33 дитини повернено/влаштовано до освітніх закладів.

У ході другого етапу завдяки спільній роботі служб у справах дітей, органів і закладів освіти, поліції області ще 10 дітей повернено/влаштовано до освітніх закладів.

За станом на 22 жовтня до навчальних занять не приступили 17 дітей. В основному це діти, родини яких виїхали з постійного місця проживання в невідомому напрямку, залишивши при цьому документи в освітньому закладі. Робота щодо розшуку цих дітей продовжується.

Загалом в області проживає 188 267 дітей шкільного віку.
За неналежне виконання батьківських обов’язків у частині незабезпечення здобуття дитиною повної загальної середньої освіти до адміністративної відповідальності притягнуто семеро батьків.

Крім цього, 2253 дитини із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, отримали адресну допомогу на підготовку до навчального року та осінньо-зимового сезону.