Гурт «Бумбокс» розкрив запоріжцям «Таємний код»

1112
0

Минулого тижня до Палацу спорту «Юність» у рамках презентації нового альбому «Таємний код: Рубікон» завітав гурт «Бумбокс». Запоріжжя стало сьомим містом у концертному турі. Він розпочався 19 вересня концертом у Рівному та обіцяє стати наймасштабнішим в історії «Бумбоксу». Учасників гурту стало більше, зазнало змін і звучання пісень. «Таємний код: Рубікон» ­ це подвійний альбом. Перша частина ­ «Таємний код» вийшла у вересні, через декілька місяців має з’явитися його продовження ­ «Рубікон». До альбому ввійшли 11 пісень, одна з яких ­ «Безодня» ­ була записана в дуеті з Тіною Кароль, а також новий сингл «ДШ»
­ Перші 7 концертів – це лише початок. У першій частині туру заплановані 18 концертів, стільки ж відбудеться у другій, і це лише в Україні, ­ зазначив лідер гурту Андрій Хливнюк.
Робота над альбомом проходила не тільки в межах України, а також у Франції, Україні, США. Чому саме ці три країни? В Україні, за словами Андрія, зручно працювати, у Франції члени гурту знайшли студію, про яку мріяли (студію­готель, яка дає можливість працювати й відпочивати в одному місці).
­ «Тримай мене» ­ одна з улюблених моїх пісень цього альбому. Вона була написана разом із чудовим автором і композитором Олександром Чемеровим, колишнім вокалістом «Димної Суміші», а сьогодні лідером гурту The Gitas, а також гітаристом «Димної Суміші» Сергієм Мартиновим. Ця пісня стала безперечним концертним хітом команди останнього часу. Я з величезним кайфом граю на кожному концерті і вважаю її перлиною цієї платівки, ­ зазначив Андрій Хливнюк.

ЖАНРОВИЙ МІКС

Фанати гурту не втомлюються сперечатися, до якого жанру належить музика виконавців. Одні вважають, що це – хіп­хоп, інші – рок, є й ті, хто додержується думки, що члени гурту створили новий жанр.
Андрій Хливнюк зазначив, що пісні «Бумбокс» не можна віднести до одного жанру, за його словами, це ­ мікс різних стилів: хіп­хопу, року, блюзроку, регі…А яку музику, окрім власної, слухає сам Андрій? В його мобільному переважають композиції іноземних виконавців – ACDC, Allen Stone, Buika, Ozzy Osbourne, Radiohead, Jimi Hendrix.

НОВЕ ЗВУЧАННЯ

У групі з’явилися нові музиканти ­ гітаристи Олег Аджікаєв і Дмитро Кувалін, басистка Інна Невойт, саундінженер Василь Титаренко. Музиканти перейшли на новий формат праці зі звуком: саундпродюсер «Бумбокс» збирає докупи всі ідеї членів гурту та втілює їх у життя.

Музиканти завжди шукають інших музикантів за одним принципом: що вони грають і що можуть запропонувати, і тільки потім уже ­ звідки вони, чи можуть гастролювати і т.д. Зараз ми працюємо над новою піснею. Часто вони народжуються в дорозі. Я б назвав це великою етнографічною експедицією завдовжки в життя. Разом зі своєю музикою ви пізнаєте людей, місця, цікаві історії. У рамках цього туру у нас періодично відбуваються джем­сейшени (спільна послідовна індивідуальна і загальна імпровізація на задану тему. – Прим. ред.). Деякі з хлопців можуть грати навіть на порожніх пляшках. Перші сім концертів ­ це обкатка і тільки початок. У першій частині у нас заплановано 18 концертів і стільки ж пройде в другій частині туру. І це тільки в Україні, ­ поділився Андрій Хливнюк.
Гітарист Олег Аджікаєв розповів, що зараз в членів гурту є все необхідне, щоб створювати якісну музику ­ вистачає і досвіду, й інструментів.
­ Я не меняю звук, — зазначив він. – Я просто делаю так, как слышу. Мы не меняем старое, мы делаем новое. Композиции для альбома мы записали очень быстро. Сложно выделить одну, лучшую, ­ поділився Олег.

Загалом робота над цим альбомом зайняла більше часу, ніж раніше. Перший альбом музиканти записували 19 годин, попередній півроку, цей – майже рік з перервами на життя, гастролі тощо. Також в записі альбому брали участь група The Gitas і Крихітка (Олександра Кольцова). Всі пісні написав фронтмен групи Андрій Хливнюк.

СПІВПРАЦЯ З ТІНОЮ КАРОЛЬ

Одну з пісень альбому виконавці записали з Тіною Кароль. Вона вразила Андрія Хливнюка своїм діапазоном, каже: «Мені здалося, що це саме та співачка, з якою ми повинні попрацювати. І добре, що вона погодилася. Існують легенди, що з народними артистками працювати нелегко, бо вони дуже вибагливі: цокають каблучками та вимагають троянди певного кольору. Працювати ж з Тіною було легко та приємно».
Одна репетиція, одна студійна сесія в будинку звукозапису і одна сесія на тодішній студії гурту «Бумбокс» — і є результат.

* * *
На довгоочікуваному концерті гості почули як нові пісні ­ «Твій на 100%», «Бе­зодня», «Тримай мене», «Дрантя», «Побачимось», так і давно відомі хіти ­ «Вахтерам», «Поліна», «Я твій» та багато інших. Такої енергії, музичного драйву в колаборації з глибоким змістом, проникливими нотками і щирістю зал не бачив давно. Шанувальники дякували бурхливими оплесками, підспівували рядки з пісень, танцювали та розгойдували в такт фан­сектор.

 

Єлизавета ПОЛИВОДА