У Запоріжжі бійці СБУ викрили нарколабораторію-«мільйонера»

1447
0

У межах протидії незаконному обігу наркотиків Служба безпеки України припинила діяльність нарколабораторії із виробництва психотропів, яка діяла у Запоріжжі.

Оперативники СБУ встановили, що четверо місцевих мешканців організували наркобізнес із виробництва та збуту метамфетаміну. Нарколабораторію вони облаштували у квартирі одного із учасників групи. Прекурсори для виробництва замовляли через інтернет.

Оптові партії готового товару торгівці постачали дилерам. За попередньою інформацією, щомісяця з «конвеєра» нарколабораторії «сходило» до двох кілограмів психотропної речовини на суму понад мільйон гривень за розцінками чорного ринку. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили підготовлені до продажу психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення, велику кількість прекурсорів та чорнові записи з даними про замовників та наркотрафік.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України триває слідство.