Запорізька обласна бібліотека запрошує на цiкавi виставки

590
0

Так, з 20 листопада по 20 грудня в Запорізькій обласній науковій бібліотеці проходить виставка запорізьких вихованців Петриківського розпису

Викладачем талановитих учнів є Альона Снігірьова, яка неодноразово була лауреатом та переможцем художніх конкурсів, зокрема, посіла перше місце на Всеукраїнській художній виставці — конкурсі декоративно­ужиткового образотворчого мистецтва “Знай і люби свій край”, а також — п’яте місце на українському етапі Всесвітнього конкурсу “Біг заради Гармонії”.

Альона Снігірьова займається петриківським розписом вже 18 років, з них 9 років викладає та прищеплює любов до Петриківки як дітям, так і дорослим. Вже неодноразово організовувались та проводились і персональні виставки майстрині, і виставки її вихованців. На сьогодні це вже п’ята виставка її учениць. В експозиції представлені “мальовки” (роботи на папері), картини на полотні, у всіх роботах відчувається повна глибина та любов до рідної Батьківщини.

Також відбулося відкриття виставки “Магія каменю”. Автором робіт є Тетяна Іонова, яка займається виготовленням прикрас із натурального каменю та шкіри
Творчу діяльність майстриня розпочала з 2015 року, а вже у 2016 р. створила громадську організацію “Запорізьке обласне об’єднання творчих інвалідів “Майстерня життя”, що стала майданчиком, який об’єднує людей для здійснення творчого зросту та досягнення поставленої мети.
Члени організації були учасниками багатьох всеукраїнських та міжнародних виставок. Художні салони багатьох міст України, на яких представляються творчі роботи, співпрацюють з членами даної організації.
На виставці широко представлені ручні авторські роботи з натурального та синтетичного каменю, оправлені в шкіру, метал, лікувальні вироби з натурального каміння, біжутерія, камені з огранюванням, амулети. Різні стилі робіт Тетяни Іонової привертають увагу відвідувачів, а особливо тих, хто цікавиться даною тематикою та є справжнім цінителем натурального каміння. Кожна експозиція оригінальна і не схожа на іншу, у представлених роботах відчувається характер та сильна енергетика.
Відвідати обидвi виставки можна до 20 грудня. Вхід — безкоштовний.

Катерина КОРОЛЬОВА