Запорізькі держслужбовці відзначені на Всеукраїнському конкурсі

612
0

Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації вже не перший рік у числі переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом».

Днями Національне агентство України з питань державної служби, яке є організатором конкурсу, нагородило переможців під час урочистого заходу.

У конкурсі брали участь працівники структурних підрозділів з питань персоналу та спеціалісти з питань персоналу державних органів. Головною метою започаткування конкурсу є впровадження в державних органах кращих практик, досвіду у сфері управління персоналом на державній службі, популяризація сучасних інструментів та технологій з управління персоналом, підвищення престижу діяльності служб управління персоналом державних органів.

Так, директор Гендепартаменту з питань управління персоналом на державній службі НАДС Наталія Алюшина нагородила за ІІ місце у номінації «Краща практика управління талантами у державному органі» на ІІ рівні (служби управління персоналом органів державної влади, юрисдикція яких поширюється на територію однієї або кількох областей) відділ кадрової роботи та координації діяльності навчальних закладів управління координації діяльності навчальних закладів та аналітичної, планово-економічної, кадрової роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації за практику «#talentedpeople як запорука успіху Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації».

Як розповіла заступник начальника управління координації діяльності навчальних закладів та аналітичної, планово-економічної, кадрової роботи Департаменту Людмила Поліщук, інноваційність практики, запропонованої Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, полягає у запровадженні управлінських нововведень, які забезпечують використання здібностей та можливостей кожного працівника для забезпечення високої результативності діяльності Департаменту. Сьогодні успіх будь-якого державного органу залежить не лише від його керівника, фінансових можливостей організації, а й від формування талановитої команди працівників, у першу чергу від людей, які в ньому працюють. В умовах реформування країни обсяги роботи державних службовців постійно збільшуються, вимоги до них змінюються, зростає конкуренція між державними органами за кращих працівників. І виграють ті організації, які здатні побачити талант  кожного працівника, розкрити його, зацікавити, допомогти розвитку та утриманню енергійних та здібних співробітників, кращих із кращих для роботи в державному органі.

Відкриваючи таланти службовців, у першу чергу потрібно звертати увагу на тих працівників, хто шукає додаткові шляхи реалізації своїх амбіцій і потенціалу. Завдання підрозділу управління персоналом – створити цим людям усі умови для розкриття та використання своїх талантів. Процес розвитку талантів відбувається переважно на робочому місці, під час виконання будь-якого завдання. Кожен працівник хоче досягти перспективного росту, самореалізуватися та самоутвердитися, відчувати самоповагу. Не чекаючи кадрових призначень, потенціал службовців потрібно максимально інтенсивно використовувати (крім виконання безпосередніх посадових обов’язків). У пріоритетному порядку вони займаються стратегічними проєктами, їм доручається наставництво і передача кращого досвіду. Ці працівники стають «агентами змін», на яких керівництво Департаменту в першу чергу спирається при впровадженні інновацій або реформуванні галузі освіти. Головне заохочення для талановитих працівників – це участь у перспективних проєктах, які «кидають виклик» їх можливостям; пріоритет у кар’єрному зростанні; великі можливості для розвитку.