Баскетболісти «Дніпра» переграли БК «Запоріжжя»

679
0

У «Дніпра» цей матч пропускали капітан Станіслав Тимофєєнко та Іссуф Санон, який відновлюється після травми. «Запоріжжя» дочекалося Джервона Пресслі, котрий був відсутнім відсутній 5 днів і не грав у Харкові. На раннє лідерство гостей 1:4 господарі швидко відповіли ривком – 6:0. Очне протистояння центрових Пресслі – Фесенко завершилося тим, що Джервон мав три фоли вже на 4-й хвилині матчу. Команди неквапливо будували позиційні атаки з великою кількістю боротьби. Як наслідок, медіа тайм-аут розвів суперників за рахунку 9:6 на користь господарів. Перерва краще вплинула на запоріжців, які після штрафних Шевченка знову вийшли вперед – 9:11. Однак дальніми влучаннями Сізова і Глєбова, а також успішними діями Корнієнка дніпряни оформили ще один ривок – 8:0, що й дозволило їм виграти стартову чверть – 23:17.

Ліпший відсоток реалізації дальніх допоміг команді Дениса Журавльова наростити перевагу в другій чверті. Двічі поспіль з-за дуги вистрілив Шундель – і господарі здобули подвійну перевагу в рахунку – 31:19. У подальшому «Запоріжжя» зуміло призупинити атаку «Дніпра», поступово надолужуючи згаяне. Серію втрат суперника підопічні Валерія Плеханова перетворили на ривок – 7:0. Якби Андрій Мироненко ще й влучив дальній – різниця б наблизилася до мінімальної, але відсоток кидків з гри в усієї команди відверто бажав кращого. Ендванами Корнієнка і Дугата дніпряни примножили власні цифри до більш комфортних, а закрив першу половину своїм влучанням зірковий новачок Джаред Террелл – 51:32. Уся перевага «Дніпра» була здобута за рахунок кращого відсотку реалізації. По всім фронтам, особливо в показнику триочкових, господарі стріляли значно влучніше.

Після великої перерви загальний малюнок гри не змінився. Дніпряни тримали запоріжців на безпечній відстані «+20». Лідерські функції у команді Дениса Журавльова взяв на себе Террелл. Американець набрав у третій чверті 8 очок. Валерій Плеханов ширше використовував ротацію, надавши ігровий час молодим гравцям. «Дніпро» виграв і третій ігровий відрізок, маючи «+24» перед заключною чвертю.

Усі питання було вирішено, однак без прикрощів не обійшлося. Лью Столлорт наприкінці матчу отримав травму і не зміг продовжити поєдинок. «Дніпро» спокійно довів справу до впевненої перемоги – 92:64. З особистим рекордом результативності завершив гру бігмен запоріжців Максим Сандул, який став найрезультативнішим гравцем матчу, оформивши дабл-дабл. Тепер на команди чекає більш відповідальне протистояння. У середу «Дніпро» та «Запоріжжя» проведуть повторну гру чвертьфіналу Кубка України.

БК «Дніпро» – БК «Запоріжжя» — 92:64   (23:17 28:15, 21:16 20:16)