Запорізький чиновник придбав квартиру у Болгарії

1277
0

Заступник голови Олександрівської райадміністрації Запоріжжя Сергій Шевченко задекларував придбання квартири, загальною площею 30,81 м²,  вартістю 393 856 гривень.

Начебто звичайна новина, але придбана нерухомість знаходиться у Республіці Болгарія, пишуть Факти Запоріжжя. Чиновник придбав нерухомість у Владислава Сартакова.

За інформацію з офіційного сайту Запорізької міської ради на посаді заступника голови районної адміністрації Сергій Шевченко відповідає за:

  • підприємницьку діяльність, малий та середній бізнес, реалізацію державної, регіональної та місцевої програми розвитку підприємництва;
  • бюджетну політику;
  • торгівлю, громадське харчування, побутове обслуговування, роботу ринків;
  • прийняття рішень щодо надання та скасування погоджень підприємствам та приватним підприємцям на розміщення на території об’єктів благоустрою комунальної форми власності, засобів пересувної дрібно роздрібної торговельної мережі та об’єктів з надання послуг поза приміщеннями;
  • очолює та організовує роботу комісії, утвореної при районній адміністрації;
  • здійснення організаційних заходів щодо закупівель товарів, робіт та послуг за кошти місцевого бюджету (тендери).

Також, спрямовує, координує та контролює діяльність відділу економічного розвитку та підприємництва районної адміністрації.

Так, впродовж 2017-2019 роки районною адміністрацією по Олександрівському району проведено тендерні закупівлі на суму понад 113 мільйонів гривень.

Чималі статки показані у декларації чиновника, так за даними декларації за 2018 рік, Сергій Олександрович володіє 9 об’єктами нерухомого майна, загальною вартістю 1 181 864 грн, а саме:

  • Чотири квартири у Запоріжжі, загально площею 226,83 м²;
  • Житловий будинок у с. Сонячне, площею 231,3 м²;
  • Дві земельні ділянки, загально площею 2196 м²;
  • Склад, площею 58,4 м².

З них, 6-ма об’єктами нерухомого майна чиновник володіє одноосібно, ще у 3 об’єктах спільно володіє часткою нерухомого майна.

Також у поданій декларації за 2018 рік ми знайшли відомості, які можуть свідчити про вчинення чиновником корупційного правопорушення. Так, у розділі 7 Корпоративні права зазначено, що Сергій Шевченко є власником частки у статутному капіталі двох підприємств: 60 % (104 880 грн) у ТОВ «Шемі» та 15 % (900 000 грн) у ТОВ «Торговий будинок «Енергоекспорт».

Зазначимо, що Закон України «Про запобігання корупції»,  а саме його стаття 36 вимагає протягом 30 днів після призначення (обрання) на посаду держслужбовця передати в управління іншій особі (крім членів своєї сім’ї) належні йому підприємства та корпоративні права. Відповідальність за порушення цієї норми закону передбачена ст. 172-7 Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.