Запорізькі рятувальники забезпечували безпеку під час відзначення Водохреща (Відео)

1062
0

Напередодні святкування Водохреща, 18 січня на території Центрального пляжу у Запоріжжі фахівці ДСНС облаштували додатковий рятувальний пост. Рятувальники розгорнули освітлювальну башту аби запобігти виникненню надзвичайних подій на воді в нічний час, адже перші охочі пройти обряд омовіння священною водою були вже після 00:00 19 січня.

На цілодобовому чергуванні перебувало 3 одиниці техніки, з яких – пересувний пункт обігріву, гумовий човен «GRAND–520», освітлювальна вежа та 5 чоловік особового складу.

З 00 години до 08 ранку близько 500 містян, в тому числі і діти, вже пройшли обряд омовіння.

На Правобережному пляжі на цілодобовому чергуванні від ГУ ДСНС України у Запорізькій області перебуває 4 чоловіка особового складу 3 Державної пожежно-рятувальної частини і спецавтомобіль.

Нагадаємо, що у Запоріжжі визначили два офіційні місця для купання та освячення води, Правобережний та Центральний пляжі.

Для забезпечення безпеки людей на водних об’єктах від органів місцевої влади та підрозділів ГУ ДСНС області на цілодобовому чергуванні по всій території області перебуває 278 чоловік особового складу (188 рятувальників від ГУ ДСНС) та 76 одиниць техніки (48 — від ГУ ДСНС), із них — засоби подолання водних перешкод (катери, човни).