Трилер з овертаймом приносить важливу перемогу БК «Запоріжжя»

672
0

Незважаючи на 39 очок лідера МБК «Миколаїв» Квентіна Петерсона, запоріжці були справжньою командою і дотиснули гостей в овертаймі

У першій половині команди меншою мірою думали про захист, тому на глядачів чекав видовищний та результативний баскетбол. Запорожці стартували з величезною енергією і зуміли отримати перевагу за рахунок агресії Джервона Пресслі в трисекундній зоні. До великої перерви центровий відзначився 14 очками, 8 підбираннями та був нестримним у фарбі за відсутності основного бігмена «Миколаєва» Кервіна Брістола. Так само з бажанням діяв основний розігруючий «Запоріжжя» Лью Столлворт. По 8 очок від цих двох гравців дозволили господарям впевнено виграти першу чверть 30:21.

Але протягом наступної 10-хвилинки ініціативою володіли вже «корабели». Більше простору отримав головний снайпер Суперліги Квентін Петерсон, набравши 15 очок у чверті, та в парі з партнером по задній лінії Віталієм Зотовим вів гру своєї команди в нападі. «Миколаїв» повністю пристосувався до атак «Запоріжжя», стабілізував гру на підбираннях і продовжував карати суперника за численні невимушені помилки. Лише завдяки дальньому влучанню Володимира Шевченка господарям вдалося піти на велику перерву з гандикапом у 4 очки.

У середині третьої чверті команді Валерія Плеханова вдався ривок 9:0, який міг пристойно знизити градус інтриги в цьому матчі. Влучання Андрія Кожем’якіна ознаменувало 13-очкову перевагу «Запоріжжя». Однак господарі все-таки допустили зворотний камбек «Миколаєва». Ще на старті заключної десятихвилинки два триочкових від Луценка та один дальній від Онуфрівєва розпочали ривок корабелів, у складі яких продовжував у своєму ритмі працювати Петерсон.

Незважаючи на брак зросту та ротації у передній лінії, миколаївці за рахунок самовіддачі Адедирана втримали натиск суперника у фарбі, відбились та зуміли перевернути гру. За 3:30 до кінця основного часу після влучання Онуфрієва «Миколаїв» повів у рахунку. Команди увійшли в затяжні фінальні хвилини з великою кількістю штрафних. Баскетболісти «Запоріжжя» все одно перебували в позиції лідера, але підсумком десятихвилинки стала нічия – Адедиран зрівняв рахунок за 16 секунд до кінця основного часу, а останню атаку Валерій Плеханов довірив Лью Столлворту. Розігруючий не зміг поставити переможну крапку, врізавшись у проході в Адедирана. Овертайм!

Героєм овертайму можна сміливо назвати Джервона Пресслі: він знову включив високий рівень енергії, забив кілька силових м’ячів з-під кільця і був успішний з лінії штрафних. Надзвичайно важливі очки у потрібний момент приніс Володимир Шевченко. Лідеру «Миколаєва» Петерсону відверто забракло сил на овертайм, а 5 фолів Зотова та обмежена ротація не дозволили Віталію Чернію врятувати матч. «Запоріжжя» вдруге у сезоні перемагає «Миколаїв» з рахунком 104:99 та залишає за собою вищий рядок у турнірній таблиці.

У гостей чергову потужну гру провів Квентін Петерсон, який до 39 очок додав 9 підбирань, 7 передач, 5 перехоплень та 1 блок-шот (РЕ 38). У господарів найкращим був Джервон Пресслі, який своє повернення на рідний майданчик «Запоріжжя» відсвяткував дабл-даблом – 23 очки, 13 підбирань та 3 блок-шоти (РЕ 31).

Свої наступні матчі у Суперлізі запоріжці проведуть 24 і 26 січня на виїзді проти «Харківських Соколів» та «Дніпра».

БК «Запоріжжя» – МБК «Миколаїв» — 104: 99   ОТ (30:21, 24:29, 17:12, 18:27, 15:10)