У Запорізькому краї працюють над створенням спроможних громад

563
0

В облдержадміністрації відбулося засідання Ради голів об’єднаних територіальних громад, у якому взяла участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Учасники заходу обговорили перспективний план формування територій громад області, яким передбачено 76 територіальних громад Запорізької області. Згідно з проведеним облдержадміністрацією аналізом рівень спроможності громад є таким: 30 − мають високий рівень спроможності, 45 – середній та 1 – низький.

Керівниця апарату поінформувала присутніх про проведені щодо підвищення спроможності об’єднаних територіальних громад.

− Існуючі об’єднані територіальні громади мають певні успіхи та напрацювання, проте є і громади, які відчувають складнощі у реалізації своїх функцій та подальшому розвитку. Ми маємо розуміти та об’єктивно оцінювати рівень спроможності кожної громади в області та їх здатність розвиватися та надавати якісні адміністративні та соціальні послуги мешканцям громад, − зазначила Зінаїда Бойко.

Всі пропозиції щодо подальшого формування громад Запорізької області будуть презентовані під час консультацій, що тривають в Міністерстві розвитку громад та територій України.