У запорізькому радіоклубі досвічені фахівці навчають малечу

1502
0

Днями у Запорізькому радіоклубі відбулося перше засідання кваліфікаційно-технічної комісії (КТК) по Запорізькій області під головуванням досвідченого короткохвильовика Валерія Валентиновича Агєенка (позивний UT5PI).

До складу комісії увійшли відомі радіоаматори: завідувач кафедрою мікроелектронних інформаційних систем інженерного інституту Запорізького національного університету професор Sergii Khrypko (UR9QQ), технічний директор Запорізького радіоклубу Voldemar Levchenko (UR5QW), один з найстаріших радіоаматорів Запоріжжя Юрій Пирог (UT4QA), меценат та незамінний волонтер Запорізького клубу Евгений Химич (UR0QE) та керівник організації, начальник колективної радіостанції (UR4QZZ) Микола Папіровський (UR6QV).

Молоді та перспективні радіоаматори Сергей Лащенко, Віталій Самокиш та Андрій Рябенко успішно склали кваліфікаційний іспит за програмою оператора аматорської радіостанції третьої категорії та невдовзі отримають свої персональні Дозволи на роботу в радіоаматорському ефірі.

Діючі активні радіоаматори Sergey Badlo (UR3QQJ), Михайло Мартиненко (UR3QOR) та Сергій Заїкін (UR3QFL) вирішили підвищити свій професійний рівень. Тепер за своїми знаннями та досвідом роботи наші колеги можуть здійснювати експлуатацію аматорської радіостанції як оператори другої категорії.

Іспити проходили у теплій, дружній атмосфері у формі бесіди. По завершенні заходу учасники не поспішали розходитися. Вони знайомилися один з одним, активно спілкувалися, обговорюючи різноманітні технічні питання.

Життя в Запорізькому радіоклубі неймовірно насичене! Не тільки досвічени радіоаматори знаходять теплий прийом в клубі — малеча теж радісно навчається азам. Так, на ознайомче заняття Школи радіозв`язку та радіоелектроніки завітали запоріжанка Наталя з 8-річним сином Микитою. Микита привів із собою найкращого друга — 10-річного Андрія.

Майстри з радістю ознайомили маленьких гостей із діяльністю Запорізького радіоклубу, продемонстрували сеанси зв`язку мікрофоном та телеграфною азбукою Морзе на колективній радіостанції з позивним UR4QZZ.

А Віктор Красовський із задоволенням провів малечі майстер-клас з паяння. Андрій вперше взяв у руки паяльник та власноруч спробував спаяти дроти. В нього це чудово вийшло!

 

Також із задоволенням переглянули нову QSL-пошту та знайшли багато цікавих карток, що надійшли з далеких рідкісних територій. Домовилися знову зустрітися вже найближчого часу!

«Детям занятия очень понравились. Я думаю, что такой досуг подойдет любой компании независимо от возраста и интересов, ведь не все дети знакомы с техникой пайки и азбукой Морзе. Не каждый папа и дедушка научит этому ребенка в виду нашей родительской занятости, компьютерной глобализиции, а порой и банальной лени.
Мамы и папы, сейчас все ищут варианты проведения внеклассных мероприятий. Я лично считаю этот клуб очень достойным вариантом проведения таких мероприятий.
Спасибо за теплую встречу мастерам своего дела», — поделилась Наталья впечатлениями о походе в радиоклуб…

До речі, наступне засідання кваліфікаційно-технічної комісії відбудеться у неділю, 23 лютого, о 10:00 ранку. Чекаємо на всіх бажаючих! Довідки за телефоном (098) 494-46-85 – Валерій Валентинович.