У Запорiжжi вiдремонтують вiйськовий госпіталь

1060
0

У 2020 році планується профінансувати ремонт у терапевтичному відділенні.

У рамках міської програми шефської допомоги Запоріжжя допомагає правоохоронцям, військовим частинам Національної гвардії України, Збройних Сил України, підрозділам ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Не залишився поза увагою і Запорізький військовий госпіталь. Вже кілька років міська влада виділяє кошти на ремонт його окремих приміщень.

Начальник Запорізького військового госпіталю, підполковник медичної служби Геннадій Охматенко відзначив, що у 2020 році у медичному закладі хотіли б виконати ремонт безпосередньо терапевтичного відділення, розраховують тут на допомогу міської влади.

— Давайте приймемо таке рішення. У 2020 році ми виділимо кошти з бюджету міста на виконання ремонту. Спочатку мабуть у березні частину суми, щоб можна було оголосити торги. Буде визначено переможця, який розпочне роботи. Місто у свою чергу за підсумками першого півріччя виділить другу частину необхідних грошей, — сказав Володимир Буряк.

Запорізький військовий госпіталь розрахований на 100 місць. У його складі кілька відділень – хірургічне, терапевтичне, реанімаційне, інфекційне. Щорічно тут проходять лікування 3-3,5 тисячі пацієнтів. Серед них військові, учасники АТО, ветерани війни.

Геннадій Охматенко відзначив, що міська влада постійно допомагає госпіталю, подякував за підтримку міському голові Володимиру Буряку, у тому числі і за продовження співпраці у 2020 році, що дозволить відремонтувати терапевтичне відділення.