Баскетболісти «Одеси» перемогли гравців БК «Запоріжжя»

758
0

Тількі-но завершився баскетбольний матч БК «Запоріжжя» з БК «Одеса». У бойовому протистоянні останнє слово залишилося за одеситами.

Зі стартової чверті команди демонстрували непоступливий баскетбол, де ініціатива часто кочувала від однієї сторони до іншої. Спочатку запоріжці заволоділи перевагою, але міцний ривок одеситів 10:0 змінив лідера. Валерій Плеханов відреагував тайм-аутом, що принесло свої дивіденди. Господарі ефективніше відпрацювали на щитах, вирішивши на певному відрізку матчу проблему з підбираннями. Одесити, у свою чергу, почали більше фолити. Цим господарі скористалися і під кінець стартової чверті майже зуміли наздогнали «моряків» – 21:22.

У другій чверті підопічні Валерія Плеханова продовжили стояти на своєму. Надійна гра у захисті, перші влучання з-за дуги та чудова результативність Андрія Кожем’якіна дозволили команді вийти вперед – 39:32. Емоції на майданчику і поза ним били ключем. Обидва наставники отримали технічні фоли, а Брюс Мессі ризикував завчасно завершити протистояння. Бойовий переполох краще вплинув на одеситів. За дві хвилини до великої перерви підопічні Олега Юшкіна наблизилися в рахунку і в підсумку зуміли мінімально виграли першу половину – 42:43.

Після великої перерви глядачі продовжили спостерігати гру абсолютно рівних команд. Колективи увімкнули атакуючий баскетбол, від чого видовищність поєдинку зросла до максимуму. Наддальні влучання, алей-упи, індивідуальна гра лідерів підсумували бойовий рахунок на табло 69:69 після третьої чверті.

Проте високу інтенсивність зустрічі запоріжцям втримати до кінця не судилося. Лідери «БК Запоріжжя» втратилиігровий ритм, забагато фолили і головне – господарі не зуміли дисципліновано зіграти ні у захисті, ні у нападі. Ключовий найважливіший ривок зробили у матчі одесити. Рівна гра впродовж 30 хвилин перетворилася в односторонню на фінальному відрізку – 82:96.

«Одеса» використала свої сильні сторони, а «Запоріжжю» знову не вистачило стабільності. Більш якісний ростер гостей зіграв ключову роль у протистоянні – і з позиції легіонів, і так само українців. Свій наступний поєдинок БК «Запоріжжя» проведе на виїзді проти «Черкаських Мавп» 14-го лютого.

БК «Запоріжжя» – БК «Одеса»  82:96 (21:22, 21:21, 27:26, 13:27)

«Запоріжжя»: Кожем’якін (28 + 6 підбирань – 5 втрат), Рендольф (20 + 7 підбирань + 6 передач), Мироненко (3), Шевченко (6), Пресслі (10) – старт; Липовцев (5 + 4 підбирання), Тітов (3), Міхєєв (2), Сандул (5).
Головний тренер: Валерій Плеханов