Запорізькі підлітки поділилися досвідом участі у міжнародних проєктах

592
0

У запорізькому хабі «Платформа спільних дій» відбулася InfoParty «ЗнайDo!» за участі блігодійного фонду «Імпульс.ЮА» і програми лідерства Access Запоріжжя.

Спікерами на заході виступили запорізькі підлітки: вони розповіли про власний досвід участі в міжнародних, національних і регіональних проєктах, а також про можливості, що відкриваються після них. Учасники заходу (а їх було більше сотні) мали змогу почути щирі відгуки, дізнатися, де шукати можливості для молоді, якими навичками потрібно володіти, та як писати мотиваційного листа, щоб отримати грант на подорож закордон. Спікери довели, що відвідати Європу безкоштовно, будучи підлітком, абсолютно реально! Вони поділился своїм досвідом участі в таких відомих міжнародних і регіональних проєктах, як: «Flex», «Indie Media Camp», «Шкільна Ліга Сміху», «Модель ООН» та «Ліга Успіху».

Та все ж попри все, головною «родзинкою» стала тепла атмосфера й повне розуміння одне одного, адже це фактично був захід, спроєктований і підготовлений підлітками для своїх однолітків. Ось, як коментує «ЗнайDo» одна зі спікерок і сумісно з тим, організаторок проєкту, Тамілла Туйнова:

«Проєкт такого масштабу організовували вперше, тому дуже хвилювалися: чи прийде потрібна кількість людей, як будуть виступати спікери, чи сподобається людям. Чесно кажучи, ми й не очікували, що на захід зареєструється аж сто п’ядесят чоловік! Насправді, це дуже корисний досвід для кожного. Ми працювали над «ЗнайDo» повністю самі, без допомоги дорослих. Розподілили обов’язки, репетирували, писали тексти й шукали оформлення до виступів. Я дуже рада, що стала частиною цього. Сподіваюся, що в подальшому ми зможемо робити більше подібних заходів для об’єднання запорізької молоді.»

 

Анастасія Романська