Співробітники СБУ викрили на систематичних хабарах митника посту «Запоріжжя»

1029
0

Співробітники Управління Служби безпеки України в Запорізькій області викрили на систематичному отриманні неправомірної вигоди головного державного інспектора митного посту «Запоріжжя» митниці ДМС України.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець систематично вимагав кошти від підприємців за сприяння в безперешкодному митному оформленні товарів, які ввозились в Україну. У разі відмови зловмисник погрожував бізнесменам штучними перешкодами та гальмуванням процесу оформлення та пропуску вантажів. За оформлення однієї митної декларації він вимагав 500 гривень. Таким чином із кожної комерційної структури він отримував щомісяця данину до 50 тисяч гривень.


Правоохоронці вчора затримали інспектора на робочому місці під час отримання частини хабара із загальної суми в 40 тисяч гривень.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Тривають слідчі дії.
Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні вказаного злочину, повідомляє прес-центр УСБУ регіона.