«Шахер-махер»: запорізькі полісмени незаконо вилучали рибу

1201
0

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі,  повідомили про підозру трьом слідчим Головного управління Національної поліції в Запорізькій області у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки  (ч. 1, 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що поліцейські, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, під час розслідування незаконного вилову риби, отримували дозволи на проведення обшуків у підприємствах, які займалися виловом на законних підставах.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучали рибу та іншу продукцію, після чого передавали її неспеціалізованим підприємствам для реалізації.

Внаслідок незаконних дій працівників поліції суб’єктам господарювання завдано збитків на загальну суму понад 865 тисяч гривень.

Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину керівництва Головного управління Нацполіції області та працівників інших правоохоронних органів, які здійснювали оперативний супровід та процесуальне керівництво у вказаних провадженнях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Запорізької області. Оперативний  супровід – Управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції у Запорізькій області.