Адвокат із Запоріжжя підозрюється у вимаганні 1 мільйона гривень

1122
0

Адвокату із Запоріжжя, який спільно з директором консалтингової фірми вимагав 1 мільйон гривень хабара, оголошено про підозру.

За матеріалами Служби безпеки України оголошено про підозру у вчиненні корупційного правопорушення керівнику запорізького адвокатського бюро.

За даними слідства адвокат спільно з директором консалтингової фірми, що займається питаннями землевпорядкування, вимагали від місцевого приватного підприємця 1 мільйон гривень.

Оперативники спецслужби викрили зловмисників у червні 2019 року. За вказану суму, зловмисники обіцяли комерсанту вплинути на посадових осіб міської влади для отримання позитивного рішення щодо надання права викупу земельної ділянки.

Наразі за дорученням прокурора Запорізької області адвокату оголошено про підозру за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.4 ст. 190 (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою вчинене в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.