БК «Миколаїв» перемагає баскетболістів «Запоріжжя» (Відео)

1057
0

Битва за сьоме місце турнірної таблиці почала виправдовувати очікування вболівальників уже з першої хвилини.

Джервон Пресслі, який повернувся до складу «Запоріжжя», опинився в епіцентрі подій і двох гравців «Миколаєва», за підсумком чого Сергію Приймаку знадобилася заміна. Медіа тайм-аут розвів суперників за нічийного результату 12:12. Обидві команди непогано виглядали на периметрі, ніхто не хотів програвати у фарбі. Саме домінування запоріжців у трисекундній зоні забезпечило лідерство 18:23 (16 очок гості набрали у фарбі), що спонукало Віталія Чернія взяти хвилинну перерву для своєї команди. До завершення чверті корабели майже наздогнали запоріжців – 26:27. Найбільше агресії у «Миколаєва» надходило від легіонерів – Андерсон (9 очок), Петерсон (7). У «Запоріжжя» по 6 балів мали Сандул і Рендольф.

Стартові хвилини другої чверті принесли погані новини гостям: спочатку Липовцев, а потім Пресслі опинилися на трьох фолах. Це вплинуло на загальну концентрацію і роботу в захисті команди Валерія Плеханова. Видавши солідний відрізок, запоріжці зуміли відіграти «-5», і після дальнього влучання Мироненка повести в рахунку «+3». Цей й зумовило майже рівні цифри на табло 46:47 перед великою перервою.

На другу половину запоріжці вийшли зарядженими. Столлворт і Рендольф утворили ривок 11:4, який змусив Віталія Чернія знову повернути свою команду для розмови. Навіть приголомшливий данк від Пресслі не зупинив миколаївців. Їхня відповідь була не менш ефектною, що й повернуло гру в звичне русло баскетбольних гойдалок. І так тривало до старту заключної чверті, на яку «Запоріжжя» ще виходило з перевагою – 68:72.

А потім настав шоутайм Квентіна Петерсона. Менше чотирьох хвилин чверті йому знадобилося щоб набрати 13 очок — тричі поспіль він влучив з дистанції 8-9 метрів. Все це відбувалося на тлі тотального колапсу запоріжців у нападі — вони абсолютно перестали рухати м’яч, збилися на найскладніші кидки, половина з яких не досягала навіть кільця. Миколаївський палац спорту утворив переможну ауру для команди і корабели понеслися далі…

За рахунку 85:76 Валерій Плеханов узяв тайм-аут. На останній хвилині запоріжцям вдалося повернутися у гру, однак за рахунку 92:88 Андрій Кожем’якін припустився втрати, а Володимир Шевченко, який до цього двічі поспіль влучив здалеку, не зміг повторити схожий трюк. Підсумок – 95:88.

Незважаючи на те, що шестеро гравців «Запоріжжя» сьогодні набрали 10+ очок, показавши при цьому пристойний відсоток реалізації з-за дуги, а бігмени домінували у трисекундній зоні в першій половині, зупинити розпалений домашньою підтримкою та цирковими номерами Петерсона «Миколаїв» не вдалося. У важкому протистоянні господарі втримали перевагу і за рахунок кращої різниці очок в особистій сезонній серії піднялися в турнірній таблиці на сьомий рядок. Запоріжці – сходинкою нижче.

МБК «Миколаїв» – БК «Запоріжжя» — 95:88  (26:27, 20:20, 22:25, 27:18)