В запорожской облбольнице ликвидируют отделение, в котором лечили военных АТО

5395
0

В Запорожской областной больнице ликвидируют отделение, где проходили лечение и реабилитацию участники АТО. На работу отделения нет средств. Вчера об этом ветеранам официально заявили чиновники.

За словами ветерана АТО із Запоріжжя Дмитра Степаненка, лікарня стала раптом «неприбутковим комерційним підприємством» (чи якось так) й комусь здалося, що відділення — приміщення, яке до цього (до ремонту та ін) було зайвим має змінити «власника» й «користувачів».

«Розповім вам, друзі мої таку коротеньку історію.
Було собі таке ШПИТАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ
Запорізька обласна клінічна лікарня
Розташувалося воно на третьому поверсі головного корпусу лікарні.
Колись, це приміщення, у вигляді «сараю» було виділене для лікування та реабілітації ветеранів Другої світової, афганської та інших війн. Згодом, послугами відділення стали користуватися й учасники російсько-української війни.
Силами учасників бойових дій та волонтерів цей «сарай» був перетворений у достатньо комфортне місце лікування та реабілітації: у кожній палаті дуже якісний ремонт, зручні меблі, душ, туалет, кондиціонери, метало-пластикові вікна… Пацієнти мали достатньо непогане харчування.
Силами лікарів та персоналу багато хто з нас був приведений до ладу. Велика подяка Valentyna Krasko та її підлеглим за турботу та людяність.
Ми — дуже не проста «публіка». З нами не легко. Поранення, контузії, каліцтва, нервові зриви… Військові шпиталі нас не беруть. Звичайні цивільні лікарні з нами не впораються. Ви змогли. Дякуємо вам за все.
Й все було добре.
Але!
В країні змінилася влада.
Лікарня стала раптом «неприбутковим комерційним підприємством» (чи якось так) й комусь здалося, що приміщення, яке до цього (до ремонту та ін) було зайвим має змінити «власника» й «користувачів».
А чому б ні?
Ремонти та благоустрій (на відміну від інших відділень) зроблено, тарганів — немає… То таким можна надавати недешево недешеві послуги. Вирішили зробити там кардіологічний центр.
При цьому кардіологічне відділення в лікарні є.
Але!
У віджатому ветеранської відділенні буде набагато зручніше й … Мабуть, ПРИБУТКОВІШЕ.
А тут ще й фінансування переводять з МОЗу до МінВету. Перехідний період — мутна вода — зручни час для віджиму.

У спілкуванні з директором Лікарні паном Кулиничем О. В. ми почули, що нам жеж ні хто жеж не відмовляє у лікуванні в цієї ж лікарні але…на загальних умовах. А наше (зроблене нашими руками) тепер — не наше. Виключно «у медичних цілях».
Ще було запропоновано «зробити вибір кому жити , а кому вмерти». Це в тому сенсі, що адміністрація «вимушена» прийняти непопулярне рішення виключно «у медичних інтересах» — інтересах пацієнтів.
Патетично.
Але чому це рішення прийняте саме стосовно цього приміщення, а не стосовно чергового «сараю» на території лікарні — не пояснили.
На момент спілкування з паном Директором, за розпорядженням керівництва лікарні (не плутати з керівництвом відділення!!!) з відділення почали виписувати «неважких» пацієнтів. В коридорі стояли винесені ліжка… За чутками (!!!) пацієнтів, які лишилися, раптом зняли з довольствія.
Тобто процес не зупинявся навіть на час переговорів.
А це є ознакою ставлення до нас — ветеранів та УБД.
Таким чином шановні ветерани АТО/ООС, афганської та інших локальних війн, Другої світової, діти війни —
«ШАРА СКІНЧИЛАСЯ!»
ЛАСКАВО ПРОСИМО В КЛОПОВНИКИ.
Чи на вулицю.
Але! Яущо ви раптом вирішите відремонтувати ще один срай, адміністрація Лікарні не буде проти. Ще один інструмент для заробітку грошей їм не завадить.\Тим більше, за чужий кошт.
Проте, все в наших силах. Змовчимо чи оберемо спротив?
«СКІЛЬКИ НАС?!

В друзів прошу репосту та розголосу. Якщо маєте друзів чи родичів ветеранів Другої світової, дітей війни, ветеранів Афганістану та інших локальних війн, ветеранів АТО/ООС — сповістить їх про викладене. Вони мають знати.
Органи державної влади на цей момент в допомозі нам відмовили. Поки що…», — написав на сторінці у ФБ Дмитро Степаненко.